Maserati testează viitorul SUV Grecale în condiții extreme în Laponia

Autor: Mihai Morcovescu 29 ian. 2022 Știri auto

Constructorul italian de automobile Maserati a amânat lansarea viitorului model Grecale pentru primăvara acestui an. Cel de-al doilea SUV din gamă se află în ultima etapă a procesului de dezvoltare de serie. Mașina este testată în această perioadă în Laponia, în condiții extreme de zăpadă și temperaturi scăzute.

Maserati a publicat un set de fotografii din timpul acestor teste în care apare un prototip acoperit cu un camuflaj predominant roșu.

Maserati Grecale va prelua detalii estetice de la coupe-ul MC20

Vehiculul a fost pus la grea încercare de piloții de test de la Maserati atât pe asfalt, cât și pe zăpadă și pe gheață. Inginerii italieni vor să se asigure că SUV-ul lor oferă performanțe deosebite și mențin un ambient confortabil la interior. Toate acestea, în condiții meteorologice caracterizate de temperaturi extreme ce coboară până la -30°C.

Potrivit informațiilor furnizate de producătorul italian, această etapă de dezvoltare a inclus între altele reglarea tracțiunii. De asemenea, a fost monitorizat comportamentul mașinii, atât subvirator, cât și cel supravirator. Pentru asta s-au folosit mai multe moduri de conducere și roți de diferite dimensiuni și tipuri.

Dezvoltat pe aceeași arhitectură Giorgio cu actualul Stelvio, noul Grecale va fi primul echipat cu un sistem de propulsie mild-hybrid. Ansamblul se va baza pe un propulsor cu 4 cilindri turbo de 2,0 litri, care generează 300 de cai-putere.

Din gamă vor face parte și motorizări mai puternice, între care și un V6 twin-turbo de 3,0 litri preluat de pe coupe-ul MC20. Toate variantele vor dispune de o transmisie automată cu opt trepte, care va trimite puterea către toate cele patru roți. Ceva mai târziu va fi introdusă în gamă și o versiune 100% electrică a lui Grecale.

Din punct de vedere estetic, Maserati Grecale înglobează noul limbaj de design. Astfel, mașina va avea o caroserie robustă cu o siluetă de tip coupe, prize de aer farurile LED vor fi poziționate pe aripi în stilul celor de la MC20 mai aproape de capotă. La spate stopurile vor primi o nouă semnătură grafică LED.

Mai mult detalii despre viitorul Grecale vom afla pe măsură ce ne vom apropia de data premierei mondiale.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide