Mașina Anului 2021 în Lume – Juriul a ales un model european

Autor: Elena Luchian 21 apr. 2021 Știri auto

Juriul a ales un model european căruia să-i acorde titlul de Mașina Anului 2021 în Lume. În finală au concurat o mașină germană și două japoneze. Pe lista extinsă s-a aflat și noua Dacia Sandero. Modelul românesc a ieșit din cursă în ianuarie.

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen ID.4 este Mașina Anului 2021 în Lume (2021 World Car of the Year). 93 de jurnaliști auto din presa internațională au ales SUV-ul electric german drept câștigător. Acesta s-a luptat în finală cu două rivale japoneze. A fost vorba despre Toyota Yaris, care își adjudecase și titlul european, și despre o altă mașină electrică, Honda e.

Nu este prima oară când Volkswagen pleacă acasă cu marele trofeu. Golf Mk6 l-a obținut în 2009, Volkswagen Polo în 2010, Volkswagen up! În 2012 și Volkswagen Golf Mk7 în 2013.

Anul trecut, Kia Telluride a obținut titlul. În urmă cu doi ani, Jaguar I-Pace a fost desemnat câștigătorul la nivel global.

Câștigătorii categoriilor Mașina Anului 2021 în Lume

Unul dintre modelele care a trebuit să se recunoască învins în finală, Honda e, și-a adjudecat însă trofeul la categoria Mașina de oraș a anului.

Previzibil, noua limuzină Mercedes-Benz Clasa S W223 a fost desemnată Mașina de lux a anului. Rivalul său la această categorie, Land Rover Defender, s-a consolat cu premiul pentru cel mai bun design al anului din industria auto.

Porsche 911 Turbo a fost votată de cei 93 de membrii ai juriului Mașina sport a anului 2021.

Iată lista completă a câștigătorilor de anul acesta:

Mașina de oraș a anului
Honda e
Honda Jaz/Fit
Toyota Yaris

Mașina de lux a anului
Land Rover Defender
Mercedes-Benz Clasa S
Polestar 2

Mașina sport a anului
Audi RS Q8
Porsche 911 Turbo
Toyota GR Yaris

Cel mai bun design al anului
Honda e
Land Rover Defender
Mazda MX-30

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide