Mașina Apple nu va fi construită de Hyundai. Discuțiile s-au încheiat

Autor: Marius Vișan 08 feb. 2021 Știri auto
Mașina Apple nu va fi construită de Hyundai. Discuțiile s-au încheiat

Hyundai și Kia au confirmat că discuțiile cu gigantul tehnologic Apple la o mașină nouă s-au încheiat, informează publicația Bloomberg.

În aceste condiții valoarea acțiunilor companiei Hyundai au scăzut cu 6,2 la sută, care înseamnă 3 miliarde de dolari. Asta în timp ce cota companiei Kia a scăzut cu 15 la sută, rezultând o pierdere a valorii de piață de 5,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, în documentele de reglementare publicate luni, 8 februarie, ambele fabrici coreene susțin că sunt în discuții cu mai multe companii pentru dezvoltarea de vehicule autonome.

În ianuarie, s-a speculat pe larg despre companiile Hyundai și Apple în privința unei colaborări. Noul vehicul autonom urma să aibă la bază noua arhitectură E-GMP a Hyundai.

Mașina Apple pusă pe bară. Negocieri eșuate între Hyundai și Apple

Încă de săptămâna trecută mai multe știri au raportat că Apple urma să facă o investiție importantă în marca Kia. Producția ar fi trebuit să aibă loc la uzina Kia din Georgia.

Aceasta a determinat ca prețul acțiunilor Kia să ajungă la cel mai mare nivel din 1998 până în prezent. Este vorba de 87,70 dolari pe acțiune. Asta în condițiile în care investitorii au tranzacționat în speranța unui acord de referință și a unei investiții potențiale.

Compania Hyundai continuă dezvoltarea de mașini electrice, marca Ioniq fiind cel mai nou produs.
Despre Apple s-a zvonit că explorează posibilitatea unei mașini autonome încă de la Proiectul Titan în 2015, dar nu are capacitatea de producție și expertiza pentru a produce mașini la scară largă.

Construcţia unui vehicul de la zero reprezintă o provocare chiar şi pentru Apple, o companie cu buzunare adânci care produce sute de milioane de electronice în fiecare an utilizând componente din întreaga lume, dar care nu a produs niciodată o mașină.

„Dacă există vreo companie pe planetă care are resursele necesare să facă asta, probabil este Apple. Însă, în acelați timp, nu vorbim despre un telefon mobil”, a declarat un fost angajat al Apple care a lucrat în trecut la Proiectul Titan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide