Ce mașină conduce acum Viorica Dăncilă, noul consultant al Guvernatorului BNR?

Autor: David Andrei 19 mai 2021 Știri auto

Viorica Dăncilă este noul consultant al Guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Aceasta se va ocupa de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, care implică și propulsia cu emisii zero. Dar ce mașină conduce acum fostul premier?

GALERIE FOTO

Potrivit declarației de avere din anii precedenți, Viorica Dăncilă deține un Volkswagen Passat. Nu este un model nou, ci unul produs în anul 2014. Noul consultant al Guvernatorului BNR folosește în continuare sedanul vechi de șapte ani.

Relația sa cu Volkswagen nu se oprește aici. În 2019, Dăncilă a susținut că a făcut demersuri pentru a aduce în țara noastră o uzină Volkswagen. “Eu, în calitate de prim-ministru, am trimis o scrisoare cu toate facilitățile pentru ca această investiție să aibă loc în România”, relata atunci Viorica Dăncilă. Tratativele nu s-au concretizat, iar nemții s-au orientat către Turcia. În contextul pandemiei și pe fondul relației tensionate dintre Turcia și Grecia, constructorul german a renunțat și la această pistă.

Fostul premier și-ar permite cam orice autoturism. Dăncilă a menționat, în declarațiile de avere, opt conturi la bănci din țară și din străinătate, în euro, în dolari și în lei.

Fostul europarlamentar a declarat și două apartamente. Este vorba despre unul în Videle, județul Teleorman, și altul în Ploiești, județul Prahova, plus o casă de vacanță în județul Brașov. Pe listă au fost notate și două terenuri intravilane, în Brașov și în Dolj, și un teren agricol, tot în Dolj.

Viorica Dăncilă a folosit o altă mașină în perioada în care era premier

În perioada în care a fost premier, Viorica Dăncilă se deplasa cu una dintre mașinile de lux, achiziționate de Ministerul de Interne.

Potrivit Newsweek, acel autoturism, estimat la 100.000 de euro, ar fi fost cumpărat, la finalul anului 2015, de către Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, alături de alte trei autoturisme.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide