Mașina de familie care nu se mai vinde la noi, dar pe care românii o aduc din Germania

Autor: Promotor 07 aug. 2021 Știri auto

Renault nu mai vinde în România această mașină de familie. Dar românii o apreciază în continuare atât de mult, încât o aduc din Germania.

GALERIE FOTO

Renault Grand Scenic este mașina de familie după care românii încă mai suspină. Astfel se explică faptul că aceia care își doresc un model cu șapte locuri, trec monovolumul francez pe listă. Cel mai simplu pentru ei este să-l aducă din Germania. Unii dintre ei aleg chiar să-l cumpere nou din reprezentanță. Constructorul francez nu mai vinde Grand Scenic în țara noastră, dar nici pe plan local. Compania a ales astfel să răspundă cererii mari de SUV-uri. Așa se face că, la această oră, în portofoliul său există nu mai puțin de patru modele cu gardă mare la sol. Este vorba despre Captur, Kadjar, Koleos și noul SUV Coupe, Arkana.

Renault Grand Scenic a rămas totuși pe lista celor care își doresc un model cu șapte locuri și nu își permit, de exemplu, un BMW X7 sau evită modele produse de Grupul Volkswagen.

În Germania, nouă, din reprezentanță, această mașină de familie poate fi achiziționată cu un preț de pornire de 27.350 de euro. Este prețul trecut în dreptul versiunii entry-level, Zen, cu motorizarea TCe 115 GPF și transmisie manuală.

Mașina vine echipată standard cu jante din oțel de 20 de inci, senzori de parcare și o listă lungă de sisteme de asistență. Un ecran tactil de 7 inci, geamuri fumurii, aer condiționat reglabil pe două zone completează lista de dotări.

Renault Grand Scenic în echipare de top, în Germania – Mașină de familie cu dotări de lux

În prezent, versiunea de top este Black Edition, cu motorizarea TCe 160 și transmisie automată EDC. Pentru aceasta, discuțiile încep de la 38.350 de euro. Clienții pot alege și un acoperiș panoramic, un head-up display, iar cele două locuri suplimentare pot fi comandate pentru 800 de euro în plus. Renault Grand Scenic devine astfel o mașină de familie cu dotări de lux.

Grand Scenic are jante din aliaj de 20 de inci, faruri full LED și stopuri LED, volan îmbrăcat în piele nappa și scaune încălzite în față. Tot standard este și ecranul tactil de 8,7 inci.

La mâna a doua, unități din cea mai recentă generație, post 2017, pot fi achiziționate pe site-urile de profil cu prețuri cuprinse între 11.000 și 17.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide