Cum arată mașina de poliție Dacia Logan cu care se transportă infractori?

Autor: David Andrei 07 sept. 2020 Știri auto

Infractorii periculoși sunt transportați cu o mașină de poliție specială. Este vorba despre un autoturism Dacia Logan cu cușcă. Astfel, cei aflați în spate nu vor ajunge la polițiștii aflați în față.

GALERIE FOTO

Mașina este prezentată de polițistul Tavi Perțea pe propriul canal de YouTube. Acesta demonstrează cât de rezistent este peretele din plastic, aflat în spatele scaunului șoferului și al pasagerului din dreapta sa. Infractorii îl pot lovi cu pumnii, dar nu pot să ajungă la agenții de poliție aflați în față.

La geam și între cele două scaune din față sunt montate gratii. La deschiderea geamurilor electrice din spate, gratiile rămân pe poziție. Geamurile au folii omologate pentru protejarea identității persoanelor conduse la sediul poliției.

Portierele se deschid exclusiv din exterior, pentru a evita deschiderea lor de cei care sunt duși la secția de poliție.

O cameră video le supraveghează toate acțiunile celor de pe bancheta modificată din spate. Imaginile captate de această cameră sunt redate pe un display HD de 7 inci, montat în bord.

Și această autospecială beneficiază de prezența mijloacelor de avertizare acustice și luminoase, pentru a-și face loc mai ușor prin trafic.

Pe lângă Dacia Logan cu motor 0,9 TCe, Poliția Română a primit Dacia Duster cu motor de Mercedes

În flota Poliției Române au ajuns și unități Duster model 2020 cu noul motor turbo pe benzină de 1,33 litri, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler. Sunt motoare care au ajuns și în gama compactă de la Mercedes.

Duster-ul de poliție este cea mai rapidă și mai puternică Dacia construită vreodată la Mioveni. Are 150 de cai putere.

Mașina prezintă noua inscripționare, este echipată cu portavoce și semnale de avertizare acustică și luminoasă. Rampa este montată pe șinele de pe acoperiș. (vezi GALERIA FOTO)

Tavi Perțea susține că era necesară prezența, în flota Poliției Române, a unor autospeciale cu gardă mare la sol și tracțiune integrală, pentru a interveni la accidentele survenite pe drumuri greu accesibile sau pe timp de iarnă, când drumurile sunt acoperite de zăpadă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide