Aceasta este cea mai tare mașină de poliție din Europa. Este un BMW pe care niciun polițist nu are voie să-l conducă!

Autor: David Andrei 15 dec. 2020 Știri auto

Aceasta este cea mai tare mașină de poliție din Europa. Este vorba despe un BMW M8 Coupe, care a ajuns pe mâinile specialiștilor de la AC Schnitzer.

GALERIE FOTO

BMW M850i vine, în mod normal, la pachet cu 530 de cai putere și 750 Nm. Dar cei de la AC Schnitzer au reușit să obțină cu aproximativ 100 de cai putere și 90 Nm mai mult. Astfel, coupe-ul german devine cea mai tare mașină de poliție din Europa.

Noua creație SC Schnitzer ar fi trebuit prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Essen, din Germania, dedicat modelelor tunate. Dar pandemia de coronavirus a forțat amânarea acestuia pentru noiembrie 2021. Tuner-ul german a păstrat tradiția și a construit o mașină cu girofar și cu mulți cai putere.

Proiectul face parte din campania “Tune It! Safe!”, lansată de Asociația Germană a Companiilor de Tuning în anul 2005. Campania este menită să demonstreze că mașinile tunate pot fi foarte sigure.

Acest BMW Seria 8 este cea de-a șase mașină de poliție prezentată de AC Schnitzer. Aceasta poartă o folie oferită de Foliatec, care imită modelul grafic afișat de autospecialele din Germania. A apărut un girofar pe acoperiș, au fost montate lumini de avertizare și în bara față. Iar la bord și-a făcut apariția un sistem de comunicație.

BMW, mașina de poliție interzisă polițiștilor

Modelul a fost echipat și cu un body kit, care include carcase ale oglinzilor și terminații ale sistemului de evacuare din fibră de carbon. AC Schintzer a intervenit și asupra suspensiei, pentru a aduce mașina mai aproape de sol. În locul jantelor standard, au apărut unele de 21 de inci cu finisaj antracit mat.

BMW M850i accelerează de la 0 la 100 km/h în 3 secunde și atinge o viteză maximă de 305 km/h. Nemții nu menționează noile performanțe, dar cu siguranță, mașina de poliție Seria 8 este și mai rapidă.

Niciun polițist nu are voie să conducă noua mașină de poliție. Este doar un show car realizat de AC Schnitzer.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide