Mașina, din ce în ce mai importantă în epidemie. Revine moda drive in

Autor: Promotor 23 mart. 2020 Știri auto
Mașina, din ce în ce mai importantă în epidemie. Revine moda drive in

Mașina personală devine din ce în ce mai importantă în condițiile epidemiei de coronavirus oferind, pe lângă protecție în cazul călătoriilor urgente prin oraș, și posibilități de relaxare, în cinematografele drive in.

Cel puțin asta consideră cei din Coreea de Sud, care au resuscitat o modă care făcea ravagii în America anilor ’60 – ’70. Coreenii au dezvoltat un mijloc de relaxare care să fie cât se poate de sigur și eficient pentru ca oamenii să-și poată petrece relaxați timpul liber.

Este vorba despre cinematograful drive-in, mai exact cinematograful în aer liber care a fost implementat de sud-coreeni pentru cei care doresc să vadă noi pelicule, fără a-şi asuma riscuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Astfel, cei dornici şi pasionaţi de filme pot urmări acolo filme, instalaţi în maşinile lor, parcate în faţa unui ecran uriaş în aer liber. Deja au fost create primele spaţii de cinematografe drive-in în apropiere de oraşul Seul, având un succes foarte mare.

„Am observat o creştere de la 10 la 20% a vânzărilor, iar locurile pentru week-end sunt epuizate. Am avut cu adevărat mai multe apeluri şi solicitări de informaţii pe Internet de la izbucnirea epidemiei de coronavirus”, a declarat proprietarul parcului special amenajat pentru urmărirea filmelor, Park Dong-ju.

Cinematografele drive-in au fost foarte populare în America de acum jumătate de secol, dar au căzut în desuetudine începând din anii ’80. Conceptul a fost apreciat pentru posibilitatea de a urmări filme din confortul și intimitatea propriei mașini, în special de către adolescenți.

În prezent, utilizarea automobilelor personale a scăzut în multe țări, pe fondul problemelor de mediu dar și schimbării preferințelor utilizatorilor. În plus, odată cu creșterea popularității serviciilor de streaming, epoca drive-in movie a apus. Sau cel puțin așa se credea, până când coreenii au scos-o de la naftalină, în plină epidemie de coronavirus. Acum, mașina devine importantă pentru că permite vizionarea în siguranță a filmelor, la cinematografele drive in.

În prezent, în Coreea de Sud sunt 8.961 de cazuri confirmate şi 111 de decese datorate coronavirusului.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide