Mașina din blockbuster-ul „Cruella” – Povestea neștiută a modelului Panther De Ville

Autor: Elena Luchian 24 iun. 2021 Știri auto

Mașina care apare în blockbuster-ul “Cruella” a atras atenția cinefililor. Este un model cu o poveste mai puțin cunoscută. Cui i-a aparținut mașina și cum a ajuns în posesia studiourilor Disney?

GALERIE FOTO

Disney a căutat o mașină care să fie exact ca aceea pe care Cruella o conducea în filmul din 1996 “101 dalmațieni”, cu Glenn Close în rolul personajului negativ. Avea nevoie de un Panther De Ville, care să se potrivească numelui personajului principal, “De Vil” (devil – diavol).

Producătorii filmului l-au găsit la Peter Mayo din Mansfield, Nottinghamshire. Mayo este un inginer pasionat de automobile. Suma primită de la studiourile Disney pentru a le vinde mașina este strict confidențială, dar nu a fost cea cerută de proprietar. “Îți vom da ceva mai puțin și vom veni să o luăm mâine.” Mașina era dezasamblată în acel moment. Studiourile Disney au trimis două camioane și au luat-o pe bucăți.

Peter Mayo a văzut pelicula cu Emma Stone în rolul principal și a povestit pentru BBC că experiența a fost și “uluitoare”, dar și “dureroasă”. “Nu e un șofer atent așa cum sunt eu. M-a durut să văd cum conduce.” Nu știm cum conduce în realitate Emma Stone, dar personajul său trebuie să fie un șofer neîndemânatic și agresiv. Cruella nu are permis de conducere.

Mașina din „Cruella” – Posesori celebri

Lansat în 1974, modelul Panther De Ville prelua elemente de design de la Bugatti Royale. Motorul, fie un V12, fie o unitate cu șase cilindri în linie, transmisia și servodirecția erau furnizate de Jaguar. Mașina măsoară 5,3 metri în lungime și era, la vremea sa, de două ori mai scumpă decât un Rolls-Royce Silver Shadow. Ani de zile a fost cea mai scumpă mașină din Marea Britanie și una dintre cele mai scumpe din lume.

Producătorul avea ca țintă elita societății, oamenii cu stare care doreau un model exclusivist. Doar 58 de astfel de unități au fost construite. Toate au fost lucrate manual după specificațiile clientului. Numărul restrâns a făcut extrem de complicată misiunea celor de la Disney de a aduce pe marile ecrane, odată cu noua Cruella, un model original. Dar mașina din „Cruella” a primit un V8, care – au fost de părere producătorii – este mai potrivit pentru cascadorii.

Pe lista posesorilor celebri și-au trecut numele solistul Elton John, actorul Oliver Reed și Sultanul din Brunei. “Este foarte distractiv să o conduci. Când o scoteam la plimbare prin Mansfield, oamenii se aplecau pe geam și îi făceau poze”, povestește cu nostalgie Peter Mayo.

Vechiul său Panther De Ville este expus acum în parcul Disneyland din California.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide