Cea mai ieftină mașină electrică costă 4.500 de dolari. Dacia Spring are un rival care se produce tot în China – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 27 feb. 2021 Știri auto

O mașină electrică din China, care are un preț de doar 4.500 de dolari (echivalentul a 3.700 de euro), depășește acum vânzările Tesla pe piața din China.

Mașina compactă se dovedește a fi un mare succes pentru compania de stat SAIC Motor. Este cel mai mare producător auto din China. Hong Guang Mini EV este construit ca parte a unei societăți mixte cu gigantul american General Motors (GM).

Hong Guang Mini EV a înregistrat vânzări de 112.000 pentru a doua jumătate a anului 2020. În ianuarie 2021, vânzările modelului Hong Guang Mini le-a depășit pe cele ale Tesla. S-au vândut 26.000 de exemplare, dublu față de cât a vândut Tesla în această perioadă.

În timp ce modelul Hong Guang Mini de 4.500 de dolari este cel mai popular printre clienți, există unul mai modernizat, dotat cu aer condiționat, care costă puțin peste 5.000 de dolari.

Hong Guang Mini EV este o mașină electrică ce asigură o autonomie de 120 de km

Lansat anul trecut, modelul de bază atinge o viteză maximă de 100 km / h și poate găzdui patru persoane. Hong Guang Mini EV folosește o baterie de 9,2kWh care oferă o autonomie de doar 120 de kilometri. Mașina se bazează pe un singur motor electric capabil de 17,4 cai putere și o viteză maximă 100 km / h.

„Guvernul Chinei tratează serios reducerea poluării și devine liderul global în adoptarea și promovarea vehiculelor electrice”, a declarat Shaun Rein, director general al China Market Research Group.

”Rămânem foarte optimisți în ceea ce privește promovarea vehiculelor electrice de buget, cum ar fi Hong Guang Mini, care pot fi o alternativă la cele de ultimă generație precum NIO și Tesla” a mai declarat acesta.

Cea mai ieftină mașină electrică este vândută ca autovehicul pentru navetă

Pentru a promova vehiculele electrice, guvernul chinez oferă gratuit plăcuțele de înmatriculare. În multe orașe din statul asiatic, poate dura luni, dacă nu chiar ani, pentru a obține o plăcuță de înmatriculare. Este valabil chiar și pentru o mașină cu un motor pe benzină, acestea fiind disponibile doar prin diferite sisteme de licitație.

Cei 120 de kilometri cu o singură încărcare sunt mai mult decât suficienți pentru navetiști. De asemenea, se adresează și persoanele care locuiesc în zone urbane mari sau celor care folosesc mașina pe distanțe scurte.

Intră în GALERIA FOTO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CarNewsChina.com / Facebook



Comentarii
Inchide