Prima Dacia electrică ar putea fi prezentată mai devreme decât ne așteptam. Dacia Spring va putea fi cumpărată cu aproximativ 7.500 de euro

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2020 Mașini electrice

Săptămâna aceasta a fost plină de știri despre cea mai cunoscută marcă auto din România. S-a lansat generația a treia a modelelor Logan și Sandero, iar cu această ocazie am aflat că Dacia renunță oarecum la modelele cu motoare pe motorină, și acordă o mai mare atenție celor pe benzină și GPL. Veștile nu se termină aici, pentru că au apărut noi informații și despre prima Dacia care va putea fi încărcată la priză.

Site-ul Digi24.ro anunță că modelul electric Dacia Spring urmează să fie prezentat presei de specialitate până la finalul acestui an (sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie), iar lansarea pe piață va avea loc în toamna anului viitor.

Dacia Spring ar putea costa începând de la 7.500 de euro

Conform sursei citate, prețul Daciei Spring va fi undeva între 15.000-17.000 de euro. Având în vedere bonusul de aproape 10.000 de euro (45.000 de lei) pe care statul român îl acordă la achiziția de mașini full electrice, un român ar putea cumpăra prima Dacia electrică cu o sumă între 7.500 – 8.500 de euro.

Regula impusă de Rabla Plus menționează că se acordă 10.000 de euro pentru un vehicul full electric, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou. În cazul Daciei electrice, bonusul ar urma să fie recalculat.

Autonomia așteptată este de 200 de kilometri cu o singură încărcare

Anunțat la început ca Dacia Urban City, în cele din urmă modelul românesc va purta numele de Dacia Spring. Modelul compact este conceput în principal pentru uz urban, iar datorită aspectului său futurist bănuim că publicul țintă ar fi alcătuit din tineri.

Dacia Spring este dotată cu lumini LED față și spate, iar semnătura luminoasă cu săgeată dublă de pe farurile din spate ar putea fi în curând prezentă și pe alte modele. Cei de la Dacia nu au anunțat cu exactitate ce putere va avea motorul electric, dar este sigur că va putea acoperi până la 200 de kilometri cu o singură încărcare (în ciclul de testare WLTP).

Intră în Galeria Foto

Noua Dacia Spring (20)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide