Cum arată mașina electrică de 680 cai de la Volkswagen putere pe care n-o vei putea cumpăra niciodată

Autor: ProMotor 11 apr. 2020 Știri auto

Nurburgring, Goodwood, Pikes Peak și chiar vârful Tianmen sunt locurile unde Volkswagen ID.R a spulberat recordurile de viteză. Cum arată și ce poate să facă mașina electrică de 680 de cai putere de la Volkswagen pe care n-o vei putea cumpăra niciodată?

GALERIE FOTO

Mașina și-a făcut debutul în iunie 2018 la Pikes Peak, cu pilotul francez Romain Dumas la volan. A fost prima mașină care să parcurgă traseul în mai puțin de 8 minute (7:57:148), doborând astfel recordul deținut de celebrul Sebastian Loeb și de modelul pilotat de el, un Peugeot 208 T16 Pikes Peak.

Pe 3 iunie 2019, ID.R își încerca norocul la Nurburgring. La acea vreme, s-a vehiculat chiar posibilitatea ca Nico Rosberg, campion în Formula 1, să fie cel care pilotează modelul. A fost ales, în cele din urmă, Peter Dumbreck. Și a fost o carte câștigătoare, pentru că Volkswagen și-a mai trecut în cont un record: 6:05:336.

Volkswagen ID.4 – Cum va arăta și când va fi gata?

La Festivalul Vitezei de la Goodwood, francezul Dumas a revenit la “manșă” și a obținut un timp mai bun decât un monopost de Formula 1, doborând un record care rămasese în picioare timp de 20 de ani: cel obținut în 1999 de fostul as din Marele Circ, Nick Heidfeld.

În China, pe traseul către vârful Tianmen, cu cele 99 de viraje ale sale, Volkswagen ID.R a fost mai rapid decât supercarurile cu propulsii convenționale care și-au încercat acolo norocul, parcurgând urcarea în 7:35:585.

De ce nu poate fi cumpărat?

Volkswagen a primit aceeași întrebare de la mii de clienți: “Cât costă ID.R?” Răspunsul a fost mereu același: “ID.R nu este de vânzare!”

Super-mașina electrică de la Volkswagen este doar un prototip electric, realizat exclusiv pentru competiții sportive dedicate vehiculelor cu emisii zero. Acest model nu va ajunge niciodată în showroom-uri și nici pe mâna clienților de rând.

Cifrele lui Volkswagen ID.R

Mașina electrică de la Volkswagen este pusă în mișcare de două motoare electrice, amplasate pe câte una dintre punți, care dezvoltă împreună 680 de cai putere și un cuplu de 650 Nm. Sunt cifre care îi asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în 2,25 de secunde.

Doar 1.100 de kilograme cântărește supercar-ul electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide