Volkswagen ID.4 – Cum va arăta și când va fi gata?

Autor: Promotor 21 ian. 2020 Știri auto

Primul SUV electric de la Volkswagen, ID.4, se apropie cu pași repezi de momentul prezentării oficiale. Autocar scrie că modelul va fi dezvăluit la Salonul Auto de la New York, care va avea loc în aprilie, scriu englezii de la Autocar.

Galerie foto

Deși fanii brand-ului îl așteptau la Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen nu se grăbește. Va prezenta primul său SUV electric abia în aprilie, la New York.

Mașina va avea la bază conceptul ID Crozz, dezvăluit în urmă cu doi ani, tot la New York. Aceasta va păstra proporțiile conceptului care măsura 4.625 milimetri în lungime, 1.891 milimetri în lățime și 1.609 milimetri în înălțime, dar va aborda un design mai simplu. Sunt șanse mici ca portierele glisante ale conceptului de acum doi ani să ajungă și la versiunea de serie.

Conceptul era propulsat de două motoare electrice, câte unul amplasat pe fiecare dintre punți. Motorul electric aflat pe puntea din față livra 102 cai putere, iar cel de pe puntea spate – 204 cai putere, pentru un total de 306 cai putere. Sistemul îi asigura astfel tracțiune integrală, dar Volkswagen a luat în calcul și oferirea unei versiuni cu un singur motor și tracțiune spate.

O baterie litiu-ion, montată în podea și având o capacitate de 83 kWh, îi asigura o autonomie de până la 500 de kilometri în ciclul NEDC, dar nemții pregătesc, ca și în cazul lui ID.3, încă două baterii. La baza sa stă platforma MEB, pe care Grupul Volkswagen a rezervat-o familiei ID.

Promovat de nemți ca fiind un produs global, viitorul Volkswagen ID.4 va fi construit la uzinele companiei din Europa, Statele Unite și China, iar nemții plănuiesc și o versiune coupe a SUV-ului. Cu o linie descendentă a acoperișului și un pavilion redus, modelul va purta, cel mai probabil, denumirea de ID.5 și va fi dezvăluită la o dată ulterioară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide