Se vinde mașina generalului Patton. A mers cu ea pe front în cel de-al Doilea Război Mondial

Autor: Elena Luchian 09 apr. 2020 Știri auto

Se vinde mașina generalului George Smith Patton, cel care a luptat în cele două Războaie Mondiale. Acest Dodge WC-57 a fost folosit în campaniile din Franța și Germania, în perioada 1943-1945.

GALERIE FOTO

Vehiculul militar a fost modificat la cererea generalului Patton și poate fi considerat unul dintre cele mai interesante scoase la vânzare în ultimii ani.

Mașina va fi scoasă la licitație în luna iunie în statul american Indiana. Prețul său nu este însă public.

Dodge-ul a fost modificat în Anglia în 1944. A primit blindaj în partea din față și în partea din spate, sirene, claxoane de mare putere și plăci metalice cu stele argintii pe un fundal roșu (care indicau faptul că era general-locotenent), astfel încât să fie văzut și auzit de la distanță.

Cât consumă vehiculele militare scoase de Armata Română pe străzi în perioada de carantină totală?

Este echipat cu o mitralieră Browning de calibru 50, pentru a riposta la eventualele atacuri lansate asupra sa. Generalul a cerut și un radio, o balustradă, care a fost montată în spatele scaunelor din spate, pentru ca acesta să se poată ține de ea când se adresa trupelor pe front.

Dodge-ul WC-57 este pus în mișcare de un motor de 3,8 litri cu șase cilindri în linie, care permitea vehiculului militar să ruleze cu o viteză maximă de 85 km/h. Aproximativ 30 l/100 km era consumul modelului.

Mașina dictatorilor”. Un Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach din 1975 se vinde cu 2,15 milioane EURO

Mașina a fost supusă unei restaurări complete și va intra în licitația din Auburn, Indiana, programată să aibă loc în perioada 11-14 iunie. Prețul nu a fost făcut public deocamdată, dar având în vederea istoria ei, cu siguranță va stârni interes.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide