„Mașina dictatorilor”. Un Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach din 1975 se vinde cu 2,15 milioane EURO

Autor: ProMotor 08 apr. 2020 Știri auto

Toate persoanele importante care au prins perioada de glorie în anii ’60 -’70 au avut unul: șefi de stat, magnați din afaceri, vedete de film sau din domeniul muzical. Mercedes-Benz 600 s-a vândut în versiuni scurte și lungi, iar acest model a fost construit manual începând din 1963 până în 1981, într-un rulaj de numai 2.677 de unități.

Cele mai rare dintre ele au fost modelele 600 Landaulet, doar 59 au fost fabricate. Următorul model pe listă a fost limuzina Pullman. Un astfel de exemplar se află la vânzare la Auto Leitner în Olanda. La exterior acest Mercedes-Benz 600 Pullman din 1975 arată cam ca orice alt exemplar, dar la interior situația este alta.

O privire în interior ne arată că a fost modernizat, mașina având acum confortul unui Maybach modern. Totul a fost reconstruit cu mai multe componente provenite de la limuzina Maybach 62, cum ar fi tavanul panoramic și panoul de instrumente.

Modificările includ scaunele reglabile electric cu încălzire și ventilație, climatizare automată față și spate, frigider cu minibar, iluminare ambientală, televizor cu un ecram foarte mare, sistem de sunet Dolby Surround, Bluetooth, camere frontale / spate și multe altele.

Galerie foto cu Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

„Mașina dictatorilor”. Cât costă un Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach din 1975

Toate aceste modernizări au fost făcute cu grijă deosebită pentru păstrarea statutului de mașină clasică și credem că constructorul a făcut o treabă excelentă. Restaurarea și modernizarea au fost începute în 2007 de Mercedes-Benz Classic în colaborare cu departamentul de dezvoltare al Daimler AG. Pentru a rămâne clasificat ca o mașină clasică, componentele originale ale modelului W100 au fost păstrate, inclusiv cutia de viteze și motorul.

Motorul V8 de 6,3 litri oferă 247 CP trimiși către roțile din spate printr-o transmisie automată cu patru trepte. Mașina a rulat doar 1.112 km și se vinde cu suma de 2,15 milioane EURO, fără TVA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops



Comentarii
Inchide