Ce mașină are noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan?

Autor: David Andrei 28 sept. 2020 Știri auto

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut o bijuterie în parcare. Mașina li s-ar putea părea însă, modedstă, celor care nu cunosc modelul. Este vorba despre un Citroen BX din 1986.

GALERIE FOTO

Câștigătorul alegerilor locale, Nicușor Dan, a abandonat însă, mașina veche de 34 de ani. Între timp, Citroen-ul care avea caroseria mâncată de rugină și roțile dezumflate, a fost ridicat. Oricum, dacă taxa Oxigen ar fi intrat în vigoare, Nicușor Dan nu ar fi putut să circule cu automobilul lui francez.

O altă variantă ar fi fost utilizarea automobilului, în cazul în care acesta era functional, în programul Rabla, în vederea achiziționării unei mașini noi.

O altă variantă ar fi fost vânzarea sa. Pe site-urile de profil, unități Citroen BX sunt scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 1.650 și 3.000 de euro. Peste hotare, astfel de modele se vând chiar și cu prețuri în jurul sumei de 8.000 de euro, după ce au fost recondiționate.

Ar fi putut însă, să-l înscrie ca vehicul istoric. Astfel de vehicule nu se supun normelor privind poluarea, iar pentru ele nu se plătește impozit.

Profesorul de matematică și-ar putea permite mașini mai noi și mai sigure. Potrivit declarației de avere pe care Nicușor Dan a depus-o la Camera Deputaților în luna iulie a acestui an, acesta avea, în calitate de deputat, un venit annual de 130.317 de lei pe lună brut.

În timp ce alți politicieni conduc SUV-uri sau limuzine de lux, în declarația sa de avere nu apare niciun alt autoturism. Mai mult, acesta avea și datorii la bănci. Este vorba despre un credit în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, și un altul de 59.751 de euro, rambursabil până în 2032.

Nicușor Dan a circulat cu o mașină cu ITP expirat

Nicușor Dan a fost în centrul atenției în urmă cu două luni. Acesta a fost tras pe dreapta, pe o arteră din sectorul 1, de un echipaj al Brigăzii Rutiere, care a identificat mașina condusă ca fiind una fără Inspecția Tehnică Periodică valabilă.

Acea mașină însă, nu îi aparținea actualului primar general al Capitalei. “Nu m-am uitat în talon să văd când expiră ITP-ul. Am presupus că totul este ok. Îmi asum această greșeală”, a recunoscut atunci Nicușor Dan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide