Ce mașină a primit Papa Francisc, care a mers cu Dacia Duster în România?

Autor: Elena Luchian 12 oct. 2020 Știri auto

Papa Francisc trece la Toyota Mirai. Suveranul Pontif nu este pretențios și alege mereu vehicule cu prețuri accesibile. În România, papa s-a plimbat cu o Dacia Duster transformată în papamobil.

GALERIE FOTO

O Toyota Mirai a fost livrată la Vatican. Este un cadou oferit de partea Bisericii Catolice din Japonia. Noul papamobil este una dintre cele două unități modificate de Toyota și donate entității religioase din Țara Soarelui Răsare, cu ocazia vizitei Suveranului Pontif la Tokyo, în luna noiembrie a anului trecut.

Papamobilul cu propulsie pe hidrogen măsoară 5,1 metri în lungime și 2,7 metri în înălțime, cu tot cu modificările care includ un acoperiș special și pereții din sticlă. Acesta îi permite Sanctității Sale să salute mulțimea în picioare și să fie vizibil.

Ceremonia de predare a automobilului a avut loc la Vatican. Au sosit acolo Miquel Fonseca, vicepreședinte Toyota Motor Europe, și Mauro Caruccio, din partea Toyota Italia.  A făcut deplasarea, tocmai din Japonia, părintele Makoto Wada.

Papamobilul Toyota Mirai are la bază actuala generație a modelului. Mirai pe hidrogen asigură o autonomie de până la 500 de kilometri, iar vaporii de apă sunt singurele emisii produse pe parcursul rulării.

Papa Francisc, de la Dacia Duster la Mercedes-Benz Clasa G

Flota de la Vatican a fost, de-a lungul anilor, una extrem de variată.  Modele pretențioase, cum ar fi Mercedes-Benz Clasa G, mașini extrem de mici cum ar fi Fiat Panda, dar și modele foarte accesibile, cum a fost SUV-ul românesc Dacia Duster, l-au plimbat pe papa în misiunile sale.

Papa Francisc a primit, anul trecut, și un Lamborghini Huracan într-o versiune specială. Mașina a fost însă vândută ulterior, în cadrul unei licitații care a avut loc la Monaco, purtând semnătura papei pe capotă, cu suma de 715.000 de euro. Încasările au fost direcționate către cauze alese de papa. 70% dintre încasări au ajuns la organizații care se ocupă de ajutorarea victimelor războiului din Irak.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide