Ce mașină conduce acum noul prima al Capitalei, Nicușor Dan, după ce vechiul său Citroen a ajuns la fiare vechi?

Autor: David Andrei 09 nov. 2020 Știri auto

Nicușor Dan sparge tiparele politicienilor care se deplasează cu mașini de lux. Noul primar al Capitalei conduce o mașină care nu face parte din segmentul premium.

GALERIE FOTO

Este vorba despre un Renault Clio IV de culoare albă. Modelul are echiparea de bază Life și motor de 1,2 litri pe benzină, cu 75 de cai putere. A fost cea mai accesibilă versiune a generației precedente. Mașina primarului Capitalei are aer condiționat cu reglaj manual și radio simplu.

Aceasta este  mașina cu care Nicușor Dan s-a prezentat la Primăria Capitalei încă din prima zi de lucru. Edilul nu a lăsat mașina în parcarea rezervată celor care ocupă funcții de conducere în Primărie. A ales în schimb, să parcheze la aproximativ 10 minute de mers pe jos de sediul Primăriei. A plătit folosind telefonul mobil și a parcurs distanța până la clădirea Primăriei la pas.

Vechea mașină a lui Nicușor Dan a ajuns la fiare vechi

Vechea mașină a lui Nicușor Dan, un Citroen BX din 1986, a ajuns la fiare vechi înainte de el să ajungă la Primărie. Mașina era practic abandonată. Avea caroseria mâncată de rugină și roțile dezumflate. Autoturismul a fost ridicat între timp de autorități.

Un astfel de model se regăsește pe site-urile de profil, cu prețuri cuprinse între 1.650 și 3.000 de euro. În țări din vestul Europei, unități Citroen BX, înregistrate ca vehicule istorice, pot ajunge chiar și la 8.000 de euro după ce au fost supuse unei recondiționări.

Nicușor Dan nu epatează prin alegerile sale. Potrivit declarației de avere pe care profesorul de matematică a depus-o la Camera Deputaților în luna iulie a acestui an, acesta avea, în calitate de deputat, un venit anual brut în valoare de 130.317 lei.

În declarația sa de avere apăreau, la acea dată, și un credit în valoare de 27.000 de euro, scadent anul acesta, și un altul de 59.751 de euro. Acesta din urmă poate fi rambursat până în anul 2032.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Recorder



Comentarii
Inchide