Mașină radiată din circulație, depistată în trafic la Iași

Autor: George Cristea 05 mart. 2021 Știri auto

O mașină radiată din circulație a fost depistată în trafic la Iași, anunță polițiștii de frontieră. Șoferul este acum cercetat pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Intră în Galeria FOTO

Una dintre cele mai grave fapte prevăzute în Codul Rutier punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Potrivit legii, dacă ești prins pe drumurile publice cu un autovehicul neînmatriculat, pedeapsa este închisoarea de la unu la trei ani sau cu amendă penală. Pedeapsa crește la 1-5 ani în cazul în care mașina are numere false.

Sunt detalii pe care le-a aflat pe pielea lui un bărbat de 32 de ani, care a fost oprit în Iași de polițiștii de frontieră. Acesta conducea un Audi Q7 cu numere de Italia și a stârnit suspiciunile polițiștilor, care l-au oprit pentru a verifica situația juridică a mașinii.

„În data de  04 martie a.c., în jurul orei 11.00, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, în municipiul Iași, un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Italia, condus de un cetățean român în vârstă de 32 de ani”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Iași.

Mașină radiată din circulație, depistată în trafic la Iași. Șoferul riscă închisoarea

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date italiene ca fiind radiat din circulaţie din data de 21 ianuarie 2021. Acum, șoferul este cercetat pentru săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Gestul șoferului este cu atât mai inexplicabil cu cât înmatricularea unei mașini aduse dintr-o țară UE este deosebit de simplă.

Tot în zona Iași, polițiștii de frontieră ai mai depistat în vama Albița un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 26 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf 5, înmatriculat în Republica Moldova. În urma cercetărilor, s-a dovedit că mașina fusese furată din Spania, figurând în bazele de date ca fiind „bun căutat pentru confiscare”.

Bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietarul de drept al acestuia și că nu are cunoștință despre faptul că este furat sau implicat în vreun litigiu. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 12.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide