Modul penibil în care un tânăr a încercat să scape de controlul polițiștilor. Nu avea permis auto iar mașina era radiată

Autor: ProMotor 04 ian. 2021 Știri auto
Modul penibil în care un tânăr a încercat să scape de controlul polițiștilor. Nu avea permis auto iar mașina era radiată

Un tânăr de 22 ani din comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, a încercat să evite răspunderea penală pentru conducerea unei mașini neînmatriculate și fără permis, oprind brusc mașina la vederea polițiștilor și continuându-și deplasarea în calitate de pieton.

Tânărul a fost observat duminică, în jurul orei 21:15, conducând o mașină pe strada Castanilor din Mitocu Dragomirnei. După ce a observat autospeciala de poliție, șoferul a oprit mașina și s-a îndepărtat în grabă de ea.

În aceste condiții, polițiștii l-au interceptat pe tânărul, care a declarat că nu are asupra sa documentele personale și cele ale autovehiculului și că nu este posesor de permis de conducere.

Pe drumurile publice din România încă se mai circulă fără permis și cu mașina scoasă din circulație

Acest fapt s-a confirmat în urma verificărilor, care au mai arătat că vehiculul marca Opel a fost radiat din circulație în data de 14 august 2020 și inspecția tehnică periodică este expirată din data de 28 octombrie 2020.

Prin urmare, tânărul a fost amendat pentru lipsa documentelor și ITP expirat, fiind totodată cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Conducerea fără permis auto este o abatere gravă sancţionată sever de Codul Rutier şi chiar de Codul Penal. Cei care conduc fără permis de conducere, precum şi cei care încredinţează maşină pentru a fi condusă de o persoană care nu are permis de conducere riscă dosar penal şi chiar pedeapsa cu închisoarea. De asemenea, legea mai spune că punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Pe lângă pedepsele pentru cele două mari nereguli depistate, oamenii legii i-ar putea aplica tânărului și alte sancțiuni deoarece a încercat să se sustragă de la controlul polițiștilor. Cercetările continuă în acest caz.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide