Unicul exemplar Fisker Karma din România se vinde din nou. Cât a lăsat la preț proprietarul?

Autor: ProMotor 27 oct. 2020 Știri auto

În luna iulie scriam despre vânzarea unui hipercar foarte special – Fisker Karma, unicul din România. La acel moment mașina se vindea cu 44.500 de euro și avea un rulaj de 22.500 km.

Între timp am aflat că mașina este din nou de vânzare, doar că proprietarul a mai lăsat la preț. În acest moment, mașina poate fi cumpărată cu 37.500 de euro și a parcurs un număr de 29.500 de km.

Proprietarul a redus prețul cu 7.000 de euro în patru luni

În cele patru luni de la anunțul din iulie, mașina s-a ieftinit cu 7.000 de euro, iar peste numărul de km s-au mai adăugat alți 7.000 de km, după cum menționează proprietarul.

Galerie Foto

 

Fisker Karma este un sedan sportiv de lux produs în Finlanda

Pentru cei care nu cunosc această marcă e suficient să le spunem că exemplare ale acestui model se află, sau au trecut, prin garajele unor celebrități precum Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher, Matt Damon și Justin Bieber.

Fisker Karma are tracțiune spate și are două motoare electrice care oferă o putere maximă combinată de 408 CP, cu un cuplu de 1.300 Nm. Acestea sunt amplasate în partea din spate a vehiculului. În plus, mai are un motor pe benzină turbo de 2.o litri care produce 260 CP.

În modul numit „Stealth”, când funcționează doar cele două motoare electrice, Karma are o autonomie de aproximativ 80 km, cu o viteză maximă de 153 km / h. Odată ce bateriile s-au epuizat, motorul termic începe să activeze generatorul electric, astfel încât mașina să poată continua să circule.

În modul „Sport”, cu motoarele electrice și cel termic funcționând în același timp, Karma poate acoperi aproximativ 480 km și este capabil să atingă viteza maximă de 200 km / h. Accelerarea de la 0 la 100 km / h este aceeași în ambele moduri – 6 secunde.

Fisker Karma a fost unul dintre primele vehicule electrice plug-in hibride de lux din lume

A debutat la Salonul Auto Internațional Internațional din America de Nord în anul 2008, iar primele livrări au avut loc în 2011. Producția Fisker Karma a fost suspendată în noiembrie 2012, din cauza falimentului furnizorului său de baterii A123 Systems.

Aproximativ 2.450 de fost construite și peste 2.000 de mașini au fost vândute în toată lumea. În februarie 2014, departamentul de proiectare precum și instalația de fabricație din Delaware au fost achiziționate de către grupul Wanxiang din China.

Henrik Fisker, fondatorul Fisker Automotive, a păstrat mărcile Fisker și marca Fisker și a lansat o companie separată, Fisker Inc., în 2016. Ulterior, Wanxiang a redenumit noua sa companie Karma Automotive.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: autovit.ro



Comentarii
Inchide