Ce mașină specială construiește Ford la Craiova și ce nume va purta modelul?

Autor: Elena Luchian 03 iun. 2021 Știri auto

Ford va construi o mașină specială la Craiova. Despre ce model este vorba și cum se va numi acesta? Vom afla în curând.

GALERIE FOTO

Ford propune o ediție specială pentru Puma ST, cea mai puternică mașină care se construiește în România. Americanii nu știu încă nici designul și nici numele viitoarei versiuni. Și acest lucru se întâmplă pentru că, în perioada 1-10 iunie, fanii sunt invitați să aleagă elemente de exterior și de interior dintre accesoriile propuse de Ford pe paginile sale de Twitter și de Instagram.

Ei vor fi cei care vor decide culoarea exterioară, a etrierelor și a cusăturilor decorative care se vor regăsi pe centura de siguranță. Elementele câștigătoare se vor regăsi la viitorul Ford Puma ST.

Tot fanii brand-ului sunt cei care vor alege denumirea.

“Noi știm că fanii Ford Performance își doresc ca mașinile lor să arate atât de bine pe cât pot ei să conducă. Și nu există o modalitate mai bună de a descoperi performanța pe care clienții noștri o adoră decât dacă îi lăsăm pe ei să făcă deciziile-cheie”, spune directorul de design de la Ford Europa, Amko Leenarts.

Când va fi dezvăluită mașina specială pe care Ford o construiește la Craiova?

Ford a intrat deja pe ultima sută de metri a dezvoltării ediției speciale. Aceasta va fi dezvăluită pe 18 iunie și va fi produsă la uzina Ford de la Craiova.

Puma a revenit în gama Ford în 2019 cu o caroserie tip SUV compact. Cea mai puternică versiune a modelului, Puma ST, este și cea mai puternică mașină construită vreodată în România. Mașina lansată anul trecut are motor EcoBoost de 1,5 litri, care dezvoltă 200 de cai putere. De 6,7 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Cei interesați vor putea comanda un Ford Puma ST în ediție specială spre finalul anului. Nu se știe încă numărul de unități pe care americanii vor decide să le construiască la Craiova.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide