O mașină plină cu vaccinuri a fost implicată într-un accident

Autor: David Andrei 10 iun. 2021 Știri auto

O mașină a Direcției de Sănătate Publice din județul Neamț, plină cu vaccinuri, a fost implicată într-un accident. Aceasta a fost lovită de o motocicletă.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc în această după-amiază pe DN15D, în localitatea Girov din județul Neamț. Pompierii nemțeni au fost anunțați cu privire la un accident rutier. Aceștia s-au deplasat la locul accidentului cu o autospecială pentru descarcerare.

Echipajele de poliție au cerut ajutorul martorilor pentru a stabili cu exactitate condițiile în care s-a produs accidentul.

Din primele informații, O mașină a DSP Neamț, care transporta vaccinuri, a fost lovită din spate de o motocicletă. Pe motocicletă se afla un bărbat în vârtă de 37 de ani din Piatra Neamț. Ambele vehicule se deplasau pe direcția Piatra Neamț-Roman. La volanul mașinii care transporta vaccinuri se afla un bărbat de 40 de ani.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, dar rezultatele au fost negative. Motociclistul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu 3 puncte de penalizare pentru nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare.

Pompierii au intervenit pentru deblocarea ușilor care rămăseseră blocate în urma impactului. Tot ei au fost cei care au mutat recipientul cu vaccinuri în alt autovehicul, potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Irina Popa.

Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. Printre pagube nu au fost însă, și vaccinurile. Dozele cu ser anti-Covid-19 au ajuns cu bine la destinație, fără să fie afectate de impact.

Nu e prima mașină cu vaccinuri implicată într-un accident

În urmă cu două luni, o altă mașină care transporta vaccinuri a fost implicată într-un accident rutier. Acela a avut loc pe E85 și a avut loc într-un context bizar. Vehiculul s-a tamponat chiar cu duba Jandarmeriei care însoțea transportul cu seruri anti-coronavirus.

Incidentul s-a soldat cu pagube materiale minore, dozele de vaccine nefiind afectate. (vezi GALERIA FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide