Mașina care transporta vaccinuri anti-COVID, implicată într-un accident pe E85 ”Drumul morții”

Autor: Marius Vișan 06 apr. 2021 Știri auto
Mașina care transporta vaccinuri anti-COVID, implicată într-un accident pe E85 ”Drumul morții”

Un autovehicul care transporta în Iași doze de vaccin anti-COVID a fost implicată într-o coliziune, luni (5 aprilie) după-amiază, la Poșta Câlnău, pe DN2 E85.

Mașina s-ar fi tamponat chiar cu autospeciala de jandarmi care însoțea transportul. Incidentul s-a produs în jurul orei 18.00.

Evenimentul rutier s-a soldat cu pagube materiale minore, la cele două vehicule, însă dozele de vaccin au rămas intacte. Atât mașina cu vaccinuri cât și autospeciala de însoțire a convoiului și-au reluat drumul la scurt timp după tamponare.

Încă nu sunt cunoscute împrejurările în care s-a produs coliziunea dintre vehiculul cu produse de uz medical și cel al jandarmilor.

De ce E85 e numit „Drumul mortii”?

Cel mai periculos drum din România, E85, este supranumit și „drumul morții”. Șoseaua are doar o singură bandă de circulație și câte o bandă de urgență, precum autostrăzile, dar aceasta este folosită în mare măsură de șoferi în mod curent.

E85 este singurul drum care leagă Capitala de Moldova. E85 este tranzitat, în cele mai aglomerate zile, și de 15.000 de mașini. Pentru că șoferii intrau simultan în depășiri pe ambele sensuri și mașinile treceau la limită una pe lângă cealaltă autoritățile au schimbat regulile din mers: benzi alternative.

Dacă din Bucureşti şi până la Sineşti se merge pe o bandă şi jumătate pe sens, din acest punct şoferii circulă în mod alternativ pe două benzi pe sens până la Moviliţa, adică aproximativ 12 kilometri.

Teoretic, reconfigurarea drumului înseamnă mai multă siguranţă pentru şoferi. Practic, însă, şoferii spun că “acum va fi un dezastru. Sunt oameni care merg cu 30 de kilometri la oră, vom fi vânaţi de Poliţia Rutieră cu depăşirile pe linia dublă continuă. Şi va fi un chin pentru noi, ca şoferi“.

Dacă numărul accidentelor va scădea, autorităţile ar putea decide la anul să extindă regula benzilor alternative. Asta înseamnă că vor exista benzi alternative pe o distanță de 330 de kilometri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide