Mașina Xiaomi ar putea veni și în România. Specificații complete pentru prima mașină a producătorului chinez

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mart. 2024 Știri auto

Xiaomi vrea să își facă un nume și pe piața mașinilor electrice și se pare că primul său model va fi comercializat și în România.

Xiaomi este un nume important în lumea telefoanelor și a gadget-urilor, iar acum vrea să se aventureze și pe piața mașinilor electrice. Lei Jun, cofondatorul și CEO-ul companiei Xiaomi, a dezvăluit primul model electric al companiei la finalul anului trecut, marcând intrarea producătorului chinez pe piața din ce în ce mai competitivă a mașinilor electrice.

Prima mașină a producătorului chinez se numește SU7, SU fiind o prescurtare de la „Speed Ultra”, dată fiind dorința chinezilor de a concura la nivel de performanțe cu branduri precum Tesla sau Porsche.

Am putea vedea noul Xiaomi SU7 și în România

Xiaomi SU7 a fost anunțat cu două versiuni, una cu o autonomie de până la 668 km cu o singură încărcare și alta cu o autonomie de până la 800 km. Pe site-ul Xiaomi România apare listată versiunea cu până la 668 km de autonomie electrică, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu varianta mai mică de baterie, dar producătorul ne asigură că mai multe informații despre versiune de top, SU7 Max, vor veni în curând.

Pe pagina oficială din România regăsim specificațiile modelului standard, dar și cifre de performanță. Astfel, Xiaomi SU7 va folosi un motor electric de 299 CP și 400 Nm și va putea parcurge până la 668 km cu o singură încărcare. Această versiune poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5,28 secunde, având o viteză maximă de 210 km/h.

Ținând cont că mașina măsoară 4.997 mm în lungime, ne putem aștepta la un habitaclu spațios. Dincolo de spațiu, Xiaomi mizează pe integrarea noii sale mașini în ecosistemul său digital. Astfel, tehnologia de la bord, împreună cu sistemul de operare Hyper OS, vor facilita o experiență integrate pentru utilizatori.

„Xiaomi a anunțat o revizuire completă a strategiei, trecând de la Smartphone x AIoT la un ecosistem cuprinzător Human x Car x Home. Odată cu adăugarea lui Xiaomi EV, ecosistemul este oficial complet. Cu HyperConnect și HyperOS, acesta acoperă peste 200 de categorii de produse, oferind soluții inteligente în peste 95% din scenariile zilnice ale utilizatorilor. Xiaomi subliniază caracterul deschis al platformei, continuând să investească în tehnologiile de bază și în parteneriate industriale pe termen lung. Intrarea Xiaomi în industria auto este un pas simbolic în realizarea ecosistemului complet Human x Car x Home”, se arată pe pagina oficială a mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Xiaomi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide