Aceasta este mașina care a luat zero stele la testele de impact

Autor: David Andrei 11 dec. 2020 Știri auto

Nu vrei să fii în mașina asta în caz de accident. A luat zero stele la testele de impact. Autoritatea în domeniul siguranței somează constructorul să remedieze problemele de siguranță.

GALERIE FOTO

Modelul în cauză este Ford Ka. Din fericire, mașina care a luat zero stele la testele de impact nu va ajunge pe piața din Europa. Această versiune este rezervată exclusiv clienților din America de Sud.

Ford Ka este al doilea cel mai bine vândut model în Brazilia. Mașina a fost supusă testelor de impact de către Latin NCAP, organizația care evaluează nivelul de siguranță al mașinilor noi în America Latină. Pe piețele de pe continentul sud-american, Electronic Stability Control (ESC), de exemplu, este o dotare opțională.

Modelul a obținut un scor de 34% pentru protecția adulților aflați la bord. Situația este și mai dramatică în cazul copiilor: doar 9% pentru protecția copiilor. Modelul a bifat un scor de 50% pentru protecția oferită participanților vulnerabili la trafic, pietoni și bicicliști. Sistemele de asistență ale noului Ford Ka rezervat pieței sud-americane au fost notate cu 7%.

„Nu cumpărați mașini cu rezultate slabe la testele de impact!”

“Consumatorii ar trebui să refuze astfel de mașini puse în vânzare de constructori care, pe alte piețe, oferă siguranță la cel mai înalt nivel. Dar în America Latină, oferă un nivel de protecție atât de scăzut”, susține Alejandro Furas, Secretar General Latin NCAP.

Organizația somează compania Ford să ia măsuri. Rezultatul dezastruos vine la scurt timp după ce un model produs de Hyundai pentru piața latino-americană,  HB20, a obținut tot zero stele la testele de impact.

Reprezentanții Ford au promis că vor remedia problema. O soluție luată în calcul de constructorul american este de a oferi versiunea standard cu șase airbag-uri în loc de două și cu ESC. Latin NCAP a testat și versiunea cu echipare superioară, dar nu va face publice rezultatele până când Ford nu va pune în aplicare măsurile promise.

Organizația care testează nivelul de siguranță al mașinilor noi le recomandă clienților să nu cumpere mașini care obțin zero stele sau o stea la testele de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide