Colecție de 230 de mașini rare aflate într-o biserică și în alte două depozite din Olanda. Printre ele Mercedes-Benz, BMW și Ferrari

Autor: Marius Vișan 14 apr. 2023 Știri auto

O incredibilă colecție de mașini clasice a fost descoperită în Olanda. Aceasta aparține unui bărbat pe nume Palmen.

El a început să colecționeze mașini în urmă cu aproximativ patru decenii, primul exemplar fiind o Lancia B20 de culoare galbenă. În trecut Palmen a fost un dealer de mașini rare, iar de la mijlocul anilor ’60 înainte el a început că le colecționeze. De-a lungul anilor colecția sa a crescut până la proporții epice.

Acum ea numără până la 230 de automobile, colecția fiind formată din modele clasice legendare care au origini diverse. Există modele italiene (Alfa Romeo, Lancia, Maserati și Ferrari), franțuzești (Facel Vega), germane (BMW, Mercedes-Benz și NSU), britanice (Jaguar, Aston Martin și Rolls-Royce) și americane (Chevrolet, Cadillac și Ford).

În colecție mai pot fi văzute și câteva mărci obscure, și anume Tatra, Monica, Moretti, Matra, Alvis, Imperia și Villard. Colecția a fost stocată într-o biserică și în alte două depozite. Mașinile sunt bine conservate, ele reflectă gustul rafinat al proprietarului și cunoștințele vaste ale acestuia în materie de mașini rare.

Mașini rare depozitate într-un loc neașteptat

Intră în GALERIA FOTO

Potrivit Galeriei Aaldering, proprietarul și-a arătat rareori colecția, ceea ce a făcut ca aceasta să fie una dintre cele mai bine păstrate colecții private de mașini din Europa. El a păstrat cea mai mare parte a colecției în stare originală, nerestaurată, întreținând el însuși mașinile și pornindu-le în mod regulat pentru a evita ca motoarele să se gripeze.

Mașinile se află în acest moment în Dordrecht. Ele vor fi scoase la o licitație ce va avea loc prin intermediul unei platforme online, cu Gallery Aaldering ca gazdă.

Pentru pasionații de mașini și colecționarii din întreaga lume, aceasta este o șansă interesantă de a-și extinde colecțiile. O colecție de acest calibru și în această stare sunt găsite destul de rar. Licitația va avea loc în luna mai, anunță Motor1.com.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide