Se întâmplă în România! Autoritățile au asfaltat zăpada! VIDEO

Autor: Elena Luchian 04 dec. 2019 Știri auto
Se întâmplă în România! Autoritățile au asfaltat zăpada! VIDEO

Ani de zile au așteptat locuitorii din comuna Șieu, Bistrița-Năsăud, să li se asfalteze drumurile. Acum, când în sfârșit s-a întâmplat, cei de acolo au rămas mască: autoritățile au asfaltat zăpada.

În satul Ardan, comuna Șieu, autoritățile au dat drumul la asfaltare exact în ziua în care a început să ningă. Localnicii au filmat procedura și au postat imaginile pe rețelele de socializare. Filmările lor arată cum muncitorii toarnă asfalt peste stratul tot mai gros de zăpadă.

Primarul comunei Șieu, Ion Sebastian Cifor, spune că verificase prognoza meteo, dar, conform estimărilor, ninsoarea avea să înceapă după ora 19. Surprinzător, iarna a venit… mai devreme, în jurul prânzului.

“După calculele noastre, dacă începeam la 10, până la 16-17, trebuia să terminăm”, a declarat primarul pentur Digi24.ro.

800 de metri este lungimea drumului pe care s-a turnat asfalt peste omăt. Primarul spune că doar ultimii 100 de metri au fost asfaltați pe ninsoare. Autoritățile locale au decis ca asfaltarea să continue pentru că altfel, muncitorii ar fi fost nevoiți să “arunce încărcătura în pâru, la vale”, a fost explicația primarului.

Edilul local spune că drumul va fi ținut sub monitorizare, pentru a vedea ce se întâmple cu asfaltul. “Dacă se constată că e în regulă, e bine. Dacă nu, îl scoatem afară. Oricum, acesta era doar primul strat, stratul de uzură se toarnă la primăvară”, a declarat Cifor.

“Bani dați pe derdeluș!”, “Nu era suficient că asfaltul costă ca și cum ar fi poleit cu aur!”, “Probabil folosesc o tehnologie NASA, care sigur ne depășește chiar și imaginația”, sunt comentariile cu care oamenii fac haz de necaz.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Digi24



Comentarii
Inchide