Zăpadă de peste un metru, mașini blocate și drumuri închise

Autor: ProMotor 24 mart. 2020 Știri auto

Mai multe mașini au rămas blocate în nămeţi, marţi, pe drumurile din Dolj, din cauza viscolului. În unele zone, zăpada are peste un metru, iar utilajele de deszăpezire nu pot înainte din cauza vântului puternic.

Intră în Galeria FOTO

Pe Drumul Judeţean 561, între localităţile Calopăr şi Segarcea, nu se poate circula. Mai multe mașini au derapat şi sunt blocate în şanţuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Calopăr, Marin Catalina.

Potrivit edilului din Calopăr, drumul este acoperit cu zăpadă şi nu se vede, iar utilajele nu fac faţă din cauza vântului puternic care aduce înapoi zăpada pe şosea.

„Nu mai ştiu ce să facem. Şi eu sunt înzăpezit. Sunt căzut în şanţ. Nu ştiu exact câte maşini sunt înzăpezite, se vede coloană. Noi ne ducem cu două utilaje şi suntem căzuţi în zăpadă, spre Segarcea. Oamenii să nu plece pentru că nu se vede nimic. E iadul pe pământ. Zăpada are un metru şi ceva, dar e ca un fum. O ia vântul de pe câmp şi o spulberă pe drum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marin Cătălina, primarul comunei Calopăr.

Şi Centura de Sud a Craiovei este blocată. Cinci utilaje de la Drumuri Naţionale încearcă să deszăpezească, dar din cauza vântului puternic nu se vede nimic, potrivit directorului DRDP Craiova, Gabriel Bratu.

„Centura de Sud a Craiovei este blocată. Bate foarte tare vântul, vizibilitatea e zero. Eu sunt chiar aici, pe centură, aştept trailerul cu autofreza. Am 5 utilaje, dar degeaba. Nu facem faţă. Cu cinci utilaje aici, sunt blocat, nu se poate circula. Sunt nămeţíi de un metru aici”, a spus Gabriel Bratu.

Potrivit Poliţiei Dolj, 6 drumuri in judeţul Dolj sunt blocat, iar pe alte cinci se circulă cu dificultate.

Și în județul Olt au fost probleme cu zăpada. Pompierii din Slatina au intervenit pe DJ 546 D, între localităţile Milcovu din Deal şi Ulmi, unde un autobuz a rămas blocat din cauza viscolului.

Pompierii au preluat 7 navetişti – trei femei şi patru bărbaţi – care sunt transportaţi către Slatina. Tronsonul din DJ 546 D, între localităţile Milcovu din Deal şi Ulmi, este blocat pentru deszăpezire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Dolj



Comentarii
Inchide