Mașini de lux confiscate de la un român care fura bani de pe carduri în SUA

Autor: David Andrei 07 mai 2021 Știri auto

Cinci mașini de lux au fost confiscate de la un român suspectat că fura bani de pe carduri în Statele Unite, în zona turistică din Miami Beach. Printre ele se află un Lamborghini Urus și un Mercedes-Benz Clasa G în versiune AMG. În urma perchezițiilor, românul suspect nu a fost găsit.

GALERIE FOTO

În urma cercetărilor, autoritățile americane au trimis în judecată o grupare infracțională din care făcea parte și cetățeanul român Alexandru Stoica. Potrivit procurorilor americani, în perioada martie 2019 – iunie 2020, cetățeanul român, împreună cu ceilalți membri ai grupării infracționale, ar fi desfășurat activități de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza orașului Miami Beach. Aceștia ar fi extras datele aferente cardurilor bancare și ar fi falsificat instrumentele de plată. Ulterior, ei ar fi retras fraudulos sume de bani din conturile persoanelor vătămate. Autoritățile americane vorbesc despre milioane de dolari.

Ce se întâmplă cu cele cinci mașini de lux confiscate de la românul care fura bani de pe carduri în SUA?

Sume importante de bani ar fi ajuns astfel și în conturi din România. Potrivit DIICOT, acesta ar fi încredințat banii unor alte persoane. Prin intermediul unor terți, bărbatul ar fi achiziționat cinci autoturisme de lux. În urma perchezițiilor efectuate joi, 6 mai, Alexandru Stoica, suspectat pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, nu a fost găsit.

Au fost ridicate de DIICOT toate cele cinci mașini de lux. Valoarea lor se ridică la aproximativ 840.000 de euro. Mașinile vor fi predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Pe listă se află un Lamborghini Urus, un Mercedes-Benz S 350, un Lamborghini Huracan, un BMW 850i xDrive și un Mercedes-AMG G63 G. Toate acestea vor fi valorificate prin licitație.

15 persoane vor ajunge zilele acestea la sediul DIICOT pentru audieri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide