Mai multe mașini folosite la transportul ilegal al gunoaielor au fost confiscate de Garda de Mediu

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Mai multe mașini folosite la transportul ilegal al gunoaielor au fost confiscate de Garda de Mediu. Ample acțiuni de control au fost desfășurate la nivelul întregii țări pentru depistarea celor care depozitează ilegal gunoaie.

Intră în Galeria FOTO

O acțiune amplă de control a fost declanșată în luna februarie pentru depistarea persoanelor care depozitează ilegal gunoi pe domeniul public. Începută spectaculos în București prin confiscarea mai multor mașini, acțiunea a fost extinsă în alte județe ale țării. La această dată, inspectorii Gărzii de Mediu se mândresc cu amenzi de sute de mii de lei și numeroase mașini confiscate.

„În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de leiși i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise”, a declarat pentru Digi24.ro Cătălin Tutilescu – inspector-șef la Garda de Mediu.

Mașini folosite la transportul ilegal al gunoaielor, confiscate de Garda de Mediu. Ce trebuie să știe șoferii

Acest caz nu este izolat, nereguli și controale au avut loc în toată țara. În județul Ilfov, de exemplu, șoferul unei basculante a descărcat o cantitate mare de gunoi pe un câmp. Ulterior a fost obligat să mute deșeurile abandonate. În plus, a primit o amendă de 30.000 lei și a rămas și fără mașină. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au postat fotografiile pe pagina lor de facebook, însoțite de un mesaj care să descurajeze pe viitor astfel de atitudini.

„O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (…) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” spun oficialii de la Garda de Mediu.

Și la Sintești a fost confiscată o mașină care depozita gunoi în mod ilegal pe 16 februarie. Anul trecut, localitatea era cunoscută drept cauza principală a poluării masive din București. În urma descinderilor Gărzii de Mediu nu s-a găsit niciun vinovat, chiar dacă suprafețele arse erau dovezi clare ale arderii ilegale de deșeuri.

În urmă cu o săptămână, Garda de Mediu anunța confiscarea primelor autovehicule folosite la transportul ilegal de gunoaie. De atunci, inspectorii au adunat un întreg parc auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide