Premieră în România: Mașină confiscată după ce șoferul a aruncat gunoi pe domeniul public – VIDEO

Autor: George Cristea 14 feb. 2021 Știri auto

Premieră în România: o mașină a fost confiscată în sectorul 5 din București după ce șoferul a aruncat gunoi pe domeniul public. „Nu ne jucăm”, a spus primarul Piedone.

Intră în Galeria FOTO

Confiscarea mașinii a avut loc sâmbătă, 13 februarie, în urma unei acțiuni comune a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu. Zi cu ghinion pentru proprietarul mașinii, ce putem spune. Acțiunea desfășurată avea ca scop depistarea și sancționarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public.

„Polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au constatat că dintr-o autoutilitară au fost abandonate deșeuri rezultate din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5. Persoana în cauză a fost sancționată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată. Persoana în cauză are și obligația de a salubriza zona afectată până în data de 17.02.2021.”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

În prezența reprezentanților Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, șoferul a recunoscut că a abandonat deșeurile, că nu deține formulare de încărcare-descărcare a deșeurilor transportate și nu poate clarifica proveniența acestora.

Mașină confiscată după ce șoferul a aruncat gunoi: „Nu ne jucăm”, spune primarul Piedone

Astfel de acțiuni, dispuse de ministrul Mediului și reglementate prin decizia Comisarului General din 19.05.2020, vor continua și în perioada următoare pe raza Sectorului 5, mai ales acolo unde există indicii temeinice că se depozitează deșeuri provenite din construcții și nu numai. Activitatea se va desfășura prin patrulări succesive cu/și din autovehicule, sub directa coordonare a personalului de conducere a Poliției Locale Sector 5.

Și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a salutat inițiativa pe contul său de Facebook. Acesta vorbește despre o acțiune concertată la nivelul Capitalei. Edilul a participat la mai multe întâlniri cu ministrul Mediului, primarii de sectoare și primarul Capitalei care au avut ca principal subiect stoparea ilegalităților privind aruncarea deșeurilor pe domeniul public.

„Așa cum am mai spus, Primăria Sectorului 5, prin Poliția Locală Sector 5 face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul și sănătatea oamenilor. Astăzi avem un prim exemplu care arată clar că nu ne jucăm! Cei care au aruncat deșeuri pe domeniul public au fost sancționați, iar mașinile au fost confiscate. Ne dorim un sector curat și civilizat. Ne pasă de mediul înconjurător și de aerul pe care îl respirăm. Le-am transmis celor de la Poliția Locală Sector 5 că nicio astfel de abatere nu trebuie trecută cu vederea și să acționeze în consecință.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Polițiștii au mai confiscat anterior mașini date în urmărire la frontieră, dar și cele cu care s-au comis infracțiuni, așa cum este contrabanda cu țigări sau operațiunile de spălare de bani. Este prima oară însă când o mașină este confiscată după ce aruncă gunoi pe domeniul public.

Declarațiile lui Piedone l-au deranjat pe primarul de la sectorul 6, Ciprian Ciucu. Acesta spune că la el în sector a fost confiscat primul autovehicul care transporta ilegal deşeuri: „Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini! Mai am un mesaj: constructorii vor fi monitorizaţi cu precădere”, scrie Ciucu.

Puşi să explice situaţia celor două sectoare, care îşi arogă primul autoturism confiscat pentru că transporta ilegal deşeuri, reprezentanţii Ministerului Mediului au admis că este vorba despre două
cazuri, care cel mai probabil, s-au desfăşurat simultan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide