Mașini în valoare de zeci de milioane de euro abandonate în cea mai mare parcare

Autor: ProMotor 22 mai 2020 Știri auto

Mașini în valoare de zeci de milioane de euro zac abandonate în ceea ce a devenit recent cea mai mare parcare din lume. O bază aefriană din Marea Britanie joacă rolul unui depozit de mașini.

GALERIE FOTO

Toate aceste mașini așteaptă să fie achiziționate. Dar criza financiară în care pandemia de coronavirus a aruncat întreg mapamondul blochează și vânzarea de mașini. Industria auto a înregistrat luna trecută în Marea Britanie o scădere de 97%, cea mai mare înregistrată vreodată după cel De-al Doilea Război Mondial.

Englezii au cumpărat luna trecută doar 871 de vehicule. În luna aprilie a anului trecut, au fost vândute nu mai puțin de 68.000 de unități.

Acum mii de vehicule își așteaptă noii proprietari pe pistele care, până nu demult, erau folosite de avioanele care aterizau sau decolau de la baza aeriană de lângă Bicester, Oxfodshire.

Modele Range Rover și Jaguar, în valoare totală de cel puțin 39 de milioane de euro, așteaptă să fie livrate către dealeri. Aceștia încep să-și deschidă porțile după o pauză de aproximativ două luni, dar sunt șanse reduse ca britanicii să ia cu asalt showroom-urile auto.

“Lockdown-ul” impus de autoritățile britanice începând cu data de 23 martie a dus la paralizarea economiei și a aruncat mai multe companii în faliment.

Marea Britanie a înregistrat, până la această oră, peste 254.000 de cazuri de infecții cu noul tip de coronavirus și peste 36.300 de decese.

Nu este singura parcare de mașini abandonate din lume

Parcarea improvizată la baza aeriană din Oxfordshire nu este singura din lume de acest gen. Recent au apărut imagini cu un astfel de “depozit” în aer liber în Statele Unite.

Pe malul Oceanului Pacific,  într-un port californian, mii de mașini zac abandonate așteptând să fie achiziționate.

 

 

THE £35m CAR PARK
In the UK just 871 new cars were sold last month and sales of business vehicles were down, from…

Posted by JWD Removals Eastbourne on Wednesday, 6 May 2020

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide