Cum scapi de coronavirus dacă mașina ta a fost contaminată? Cercetorii americani explică

Autor: ProMotor 20 mai 2020 Știri auto
Cum scapi de coronavirus dacă mașina ta a fost contaminată? Cercetorii americani explică

Există o modalitate simplă pentru a scăpa de coronavirus din mașină în cazul în care cabina a fost contaminată. Cercetătorii americani spun că au găsit soluția.

Cercetătorii de la Universitatea din Georgia, Statele Unite ale Americii, susțin că noul coronavirus dispare de pe suprafețe în proporție de 99,99% dacă mașina este parcată la soare. Acesta nu rezistă la temperaturile mari, produse în urma efectului de seră.

Un studiu publicat în luna martie în Jurnalul de Medicină din New England arată că noul tip de coronavirus rezistă până la 24 de ore pe hârtie și până la trei zile pe oțel inoxidabil și plastic la temperatura camerei.

Dacă temperatura în cabina mașinii parcate la soare ajunge la 65 de grade Celsius, virusul moare în doar 5 minute. Este nevoie de 20 de minute pentru ca acesta să dispară la o temperatură de 54 de grade, explică cercetătorii Colegiului de Sănătate Publică din cadrul Universității din Georgia.

Specialiștii susțin că măștile textile pot fi dezinfectate cu ajutorul unui uscător de păr cu setarea maximă de putere sau chiar lăsându-le în mașina parcată în bătaia soarelui. Pare o veste excelentă pentru cei care folosesc măști pe toată durata zilei și trebuie să le schimbe o dată la 3-4 ore. Să fim însă precauți. Dezinfectării măștilor în mașina parcată la soare nu este demonstrată. În plus, suprafețele cu care masca intră în contact pot fi contaminate.

“Avem nevoie să efectuăm mai multe teste, dar suntem siguri că la temperaturi mai mari, virusul moare mai repede”, susține Travis Glenn, care predă știința sănătății mediului la Unviersitatea din Georgia.

Care sunt suprafețele din mașină care pot fi contaminate cel mai ușor?

Șoferii trebuie să acorde o atenție deosebită dezinfectării mașinilor. Suprafețele pe care le ating cel mai des sunt supuse celui mai mare risc de contaminare.

Astfel, aceștia trebuie să dezinfecteze periodic mânerele ușilor, volanul, schimbătorul de viteze, dar și butoanele climatizării și cele ale sistemului audio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide