Mașini second-hand cu putere mare, dar cu impozit mic. Modele care costă sub 5000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 16 aug. 2022 Știri auto

Cu toții ne-am dori mașini care să dezvolte mulți cai. De cele mai multe ori, puterile mari sunt rezervate mașinilor cu motoare mari, care sunt taxate la impozit.

Știm cu toții că în România impozitele motoarelor de peste 2000 de centimetri cubi sunt taxate destul de aspru la impozit. Noi am decis să vă aducem 5 mașini cu puteri decente, dar care să nu vă scoată din buzunar prea mulți bani când va veni vremea să fie achitat impozitul.

Pe site-ul Mobile.de am găsit cinci mașini second-hand cu puteri de peste 150 de cai, cu prețuri de maxim 5000 de euro.

Intră în GALERIA FOTO

Volkswagen Golf 4 GTI – 3,200 de euro

Prima mașină de pe lista noastră este un Golf 4 GTI din 1998. Este o mașină pe care cu toții o cunoaștem, mai ales în formele sale comune. Modelul de clasă compactă de la Volkswagen continuă să fie un succes, find acum la a opta generație.

Exemplarul de față are sub capotă un motor de 1,8 litri, supraalimentat cu turbină, care dezvoltă 150 de cai. Mașina are la bord 280,000 de kilometri.

impozit

Volvo S60 2.0T – 3,450 de euro

Prima generație a lui Volvo S60 a apărut la începutul anilor 2000 și era o schimbare radicală. A dispărut designul angular, iar noua mașină avea linii fluide și alungite. Sub capota acestei generații vom întâlni doar motoare în 5 pistoane, benzină sau diesel. Exemplarul găsit de noi are un motor de 2,0 litri, ceea ce înseamnă că va fi prietenos atunci când vine vorba de impozit. Puterea dezvoltată de acesta este de 179 de cai putere, dintr-un motor turbo pe benzină. Mașina este din 2004 și a parcurs 191,452 de kilometri.

Saab 9-3 Cabrio – 4500 de euro

Următoarea mașină de pe lista noastră vine tot din Suedia. Este vorba despre un Saab 9-3 Cabrio. Saab nu mai produce mașini, dar istoria lor cu motoarele turbo este impresionantă. Nici acest model nu face excepție. Sub capotă avem un motor de 2,0 litri, în patru pistoane, care dezvoltă 209 cai putere. Toți cei 209 sunt transmiși roților printr-o cutie manuală cu 5 trepte. Mașina este din 2005 și a parcurs 280,000 de kilometri.

Renault Clio Sport – 4,500 de euro

Nu este un model atât de cunoscut, cel puțin la noi în țară. Renault Clio Sport este un hot-hatch clasic. Motor aspirat, cutie manuală și tracțiune față. Această generație are sub capotă un motor de 2,0 litri, care produce 173 de cai putere. Exemplarul găsit de noi are câteva modificări, printre care frâne performante, noi jante din aliaj, suspensie KONI, dar și o evacuare sport. Mașina este fabricată în 2003 și a parcurs 91,000 de kilometri.

Volkswagen Golf V GTI – 4,999 de euro

Am început cu un Golf, terminăm cu altul. De această dată este vorba despre a cincea generație, în echipare GTI. Se spune despre aceasta că este generația care a adus GTI-ul înapoi la origini. Sub capotă are un motor de 2,0 litri și 200 de cai. La interior se află scaune sport, îmbrăcate în materialul specific modelelor GTI. De asemenea, este un exemplar cu transmisie manuală în 6 rapoarte.

Mașina este din anul 2005 și are la bord 224,195 de kilometri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide