Un Golf GTI VR6 cu doar 2000 de kilometri a fost scos la licitație. Mașina se află într-o stare perfectă

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2022 Știri auto

Un Volkswagen Golf GTI VR6 din 2003, cu doar 2000 de kilometri la bord, a fost scos la licitație. Mașina se află într-o stare perfectă.

Putem spune că noi, românii suntem foarte familiarizați cu generația a patra a modelului Volkswagen Golf. Le vedem peste tot, am deținut unul sau știm pe cineva care deține unul. Recent, un exemplar mai special a ieșit din ascunzătoare și este pus chiar spre vânzare. Golful în cauză este o variantă GTI VR6. Sub capota acestui exemplar se află un motor cu șase cilindri, aspirat, nu unul 4 cilindri.

La momentul lansării inițiale, această variantă aducea cu sine o serie de îmbunătățiri, pe lângă motorul cu șase cilindri. Printre acestea se numără un vitezometru gradat până la 260 km/h, geamuri electrice sau oglinzi încălzite. Față de modelul GTI standard, puterea a crescut cu aproximativ 50 de cai, ajungând astfel la pragul de 200 de cai putere. Cu majorarea puterii a venit și o creștere în greutate. Golful GTI VR6 era mai greu cu peste 100 de kilograme. Cu toate acestea, timpii de accelerație s-au îmbunătățit.

Golf GTI VR6 – mașina timpului

La aproape 20 de ani de la momentul producției, exemplarul nostru apare de nicăieri, într-o stare perfectă. Exemplarul în cauză a fost conservat într-o formă de invidiat, având la bord puțin peste 2000 de kilometri parcurși în cei 20 de ani de viață. Dacă ar fi să facem un calcul aproximativ, mașina a parcurs cam 100 de kilometri anual.

Acest Golf GTI VR6 nu a avut parte de o poveste măreața. A avut un singur proprietar, care a avut mare grijă și i-a făcut mentenanța necesară. Acesta nu este un lucru rău deloc, mai ales pentru o mașină cu pretenții sportive.

Această capsulă a timpului de forma unui Golf GTI VR6 vine echipată cu jante pe 17 inch, trapă, pilot automat și un sistem audio cu CD și casete. Are până și anvelopele Michelin originale, fabricate în anul 2002.

Dacă în urmă cu 20 de ani se vindea cu aproximativ 30.000 de euro, acum poate fi achiziționat cu circa 18.000, conform ultimei sume oferite în cadrul licitației.

Sursa: Autoevolution

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoevolution


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide