Mașinile care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare vor fi ridicate

Autor: ProMotor 19 feb. 2021 Știri auto

Autoritățile din Sectorul 6 au decis săptămâna aceasta ca mașinile care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare din sector să fie ridicate. Decizia a fost luată de Consiliul Local al Sectorului cu 16 voturi „pentru” și 9 abțineri.

Pentru prima ridicare, proprietarul nu va fi obligat la plata vreunui tarif ocazionat cu operațiunile de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculului în cauză. Pe scurt, acestuia îi va fi restituit gratuit vehiculului.

Se vor ridica maşinile care blochează spălarea străzilor în Sectorul 6

Pentru următoarele ridicări care se vor face din motive de îngreunare a activității operatorilor de salubrizare, însă, se vor percepe tarife după cum urmează: 200 de lei pentru ridicare + 150 de lei pentru transport vehicul mai mic de 5 tone 250 de lei pentru ridicare + 200 de lei pentru transport vehicul mai mare de 5 tone.

Eliberarea mașinii se va face după achitarea tarifelor de ridicare

În acest caz, eliberarea vehiculului se va efectua proprietarului după achitarea tarifelor de ridicare şi transport, în baza certificatului de înmatriculare. Încasarea acestor tarife va intra în atribuția Direcției Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 6. Hotărârea introduce posibilitatea relocării vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare.

Hotărârea introduce posibilitatea relocării vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare. Astfel, sunt menținute prevederi din hotărârea Consiliului local nr. 197/2017 conform cărora Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 va dispune ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor în spațiul deținut de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, dacă, deși în prealabil somat, proprietarul/ deținătorul legal/ utilizatorul nu s-a conformat solicitării de mutare a vehiculului sau de eliberare a domeniului public sau privat al Sectorului 6, însă sunt adăugate cele potrivit cărora, prin excepție, se poate dispune ridicarea şi relocarea vehiculelor în cel mai apropiat loc disponibil, în vederea desfășurării activității de salubrizare.

Sursă: Adevărul.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide