Statul vinde mașinile de lux ale polițiștilor anchetați pentru luare de mită. Cea mai scumpă e aproape 70.000 de euro

Autor: David Andrei 07 iun. 2021 Știri auto

Statul român scoate la vânzare mașinile de lux ale polițiștilor anchetați în dosarul de luare de mită de la Suceava. Potrivit autorităților, există suspiciunea că aceste autoturisme au fost cumpărate din bani primiți drept mită.

GALERIE FOTO

Direcția Națională Anticorupție a obținut aprobarea pentru scoaterea la licitație a mașinilor. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă dosarul nu a ajuns încă în instanță. Valoarea totală a vehiculelor depășește un sfert de milion de euro. Cea mai ieftină dintre mașinile de lux ale polițiștilor costă 12.000 de euro. La polul opus se află un vehicul cotat la 67.000 de euro. Este de așteptat ca sumele finale obținute pentru autoturismele scose la licitație prin intermediul ANABI să fie mai mare.

Dacă ar fi așteptat finalizarea anchetei, statul român nu ar mai fi avut nicio șansă să obțină pe ele sumele pe care estimează că le va primi în prezent: 260.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, aceste autoturisme ar fi fost achiziționate din banii primiți drept mită de polițiștii rutier anchetați în dosarul permiselor de la Suceava.

Bunurile mobile puse sub sechestru, în mod special mașinile de lux, se devalorizează pe zi ce trece. Statul român încearcă astfel să găsească soluții pentru a evita devalorizarea lor și le valorifică prin licitație.

Modele Mercedes și BMW printre mașinile de lux ale polițiștilor anchetați pentru mită

Modele Mercedes și BMW se regăsesc printre mașinile de lux ale polițiștilor anchetați pentru mită. Pe listă apar două SUV-uri: un Mercedes-Benz GLE și un Audi Q7. O limuzină BMW 740d, un Audi A6, un Audi A4, un Volkswagen Arteon, dar și un van Mercedes-Benz Viano completează lista.

Polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Permise Suceava cereau cursanților sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de euro în vederea obținerii permisului de conducere.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit peste un milion de euro, aproape 800.000 de dolari, dar și sume semnificative în lei și în lire sterline. Banii erau păstrați în găleți și în ligheane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide