Mașinile electrice produse în China sunt tot mai căutate în Europa

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

O bună parte dintre mașinile electrice comercializate în Europa sunt produse, de fapt, în China, cele mai mari cifre fiind înregistrate de Tesla Model Y și Dacia Spring. Cel mai căutat model pe piața auto europeană în luna august s-a dovedit a fi Volkswagen T-Roc, potrivit datelor JATO Dynamics.

Potrivit datelor cuprinse într-un raport al JATO Dynamics, vânzările mașinilor electrice asamblate în China au crescut puternic pe piața auto de pe Bătrânul Continent în luna august, fiind remarcată o creștere cu 78% față de aceeași lună a anului trecut. În aceste condiții, putem spune că una din cinci mașini full-electrice comercializată în Europa în luna august a venit tocmai din China. Totodată, mai bine de un sfert (28%) dintre mașinile full-electrice vândute pe piața auto europeană în luna august au fost produse în Germania.

Mai departe, multe dintre mașinile full-electrice comercializate pe Bătrânul Continent în luna august au venit din țări precum Coreea de Sud, Cehia, Franța, Spania, Marea Britanie și Italia. Mai exact, 37% dintre mașinile vândute în Europa au provenit din aceste șase tari.

La nivelul primelor opt luni ale anului, 22% dintre mașinile 100% electrice vândute pe plan european au fost produse în Germania. Apoi, 19% dintre modelele full-electrice vândute către clienții europeni au provenit din China, respectiv 9% din Coreea de Sud. Practic, jumătate dintre mașinile electrice cumpărate în Europa provin din aceste trei țări.

Dacia Spring, al 5-lea cel mai bine vândut model electric în Europa

Raportul JATO Dynamics ne mai arată că Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut model electric pe plan european. Locul secund a fost ocupat de Volkswagen ID 4, iar pe ultima treaptă a podiumului regăsim modelul Skoda Eniaq. Top 5 este completat de Fiat e-500 și Dacia Spring, modelul constructorului român fiind comercializat în aproximativ 3.700 de unități.

Sursa: Hotnews 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dongfeng Motor Corporation


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide