Sunt mașinile electrice la fel de sigure ca cele pe benzină sau diesel? VIDEO

Autor: Marius Vișan 25 iun. 2021 Știri auto

Mașinile electrice se ridică la același nivel de siguranță cu automobilele cu sisteme de propulsie clasice cu combustibili. Acest rezultat a reieșit din studiile și testele cercetătorilor specializați în accidente și ale companiilor de asigurare.

Datorită numeroaselor dotări de protecție, componentele electrice ale acestor autoturisme nu prezintă riscuri de șoc electric, nici măcar în condiții de umiditate ridicată, nici atunci când staționează și nici când sunt în mers, când se încarcă la o stație sau în cazul unui accident.

Nici riscul de incendiere nu este mai ridicat decât la modelele cu motor cu ardere internă. Asta în condițiile în care automobilele electrice nu conțin combustibili inflamabili.

Adițional, în unele țări, au fost organizate training-uri specifice pentru manevrarea autovehiculelor electrice moderne de către personalul din service-uri și cel de salvare și asistență rutieră.

Mașinile electrice sunt la fel de sigure ca cele pe benzină sau diesel

Contrar a ceea ce se presupune uneori, sistemul de înaltă tensiune al automobilelor electrice nu însemnă riscuri de electroșoc, nici în timpul condusului și nici la încărcare. Tehnologia sofisticată de siguranță cu dispozitive de întrerupere a alimentării și utilizarea a numeroși senzori garantează siguranța acestor autoturisme.

Componentele electrice sunt complet protejate și nu există nici un risc de electroșoc. Nici măcar la spălarea automobilului, în inundații sau la încărcarea în condiții de ploaie.

De exemplu, procesul de încărcare este inițiat abia după ce sistemul automat de verificare a detectat că a fost realizată o conexiune sigură între autoturism și stația de încărcare. În cazul în care este detectată o eroare, este oprit instantaneu fluxul de electricitate către baterie.

Numeroase studii au arătat că riscul de incendiu este la fel de scăzut la autovehiculele electrice ca la cele cu motor cu ardere internă. Mai mult, motorul electric nu are desigur combustibil inflamabil la bord.

Experții consideră că incendierea spontană a unei baterii litiu-ion intacte sau explozia unui automobil electric incendiat sunt situații practic imposibile.

La cele mai multe mașini electrice bateria sistemului de propulsie este instalată în podea, unde este protejată optim împotriva deformării. Testele demonstrează că automobilele electrice moderne se comportă la fel de bine în accidente ca automobilele cu motor convențional.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide