Mașinile Google Street View revin în România pentru actualizarea hărților. Ce orașe vor fi cartografiate

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Mașinile Google Street View revin în România în această primăvară pentru actualizarea hărților și a imaginilor 360° care compun imagistica Street View. Imaginile din Google Street View sunt actualizate periodic, dar intervalele pot varia în limite largi.

Intră în Galeria FOTO

Maşinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, vor străbate şosele ţării şi vor vizita peste 100 de localităţi pentru a actualiza imaginile Street View din oraşe, dar și de pe şosele şi autostrăzi în Google Maps. Preluarea de imagini 360° Street View în România va începe vineri, 26 martie. Maşinile Google Street View vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Ploieşti, Oneşti sau Paşcani şi până la Sibiu, Cluj-Napoca, Sighetul Marmaţiei sau Arad.

Street View este un serviciu oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile. Google a cartografiat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanţă care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Mașinile Google Street View revin în România. Ce orașe vor fi cartografiate

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România şi zonele adiacente acestora, precum şi şoselele care le conectează. În 2018, peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View.

Mașinile Google Street View au fost nu doar o dată în centrul criticilor pentru încălcarea vieții private, după ce imagini controversate au apărut în Google Maps. În alte ocazii, momentele surprinse au fost unele bizare, așa cum o dovedesc imaginile cu un incident produs într-o intersecție, sau cele cu un iepure, aparent spulberat de mașina Google.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide