Maşinile Google Street View se întorc în România. Le vom vedea în trafic din luna martie

Autor: Bogdan Bârliga acum 4 săptămâni Știri auto

Maşinile Google Street View se întorc în România, cu scopul de a actualiza imaginile din peste o sută de localităţi şi drumurile aferente acestora. Serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante oraşe.

„Maşinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor străbate şoselele ţării şi vor vizita peste 100 de localităţi şi drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps. Preluarea de imagini 3600 Street View în România începe marţi, 7 martie. Maşinile Google Street View vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Vălenii de Munte, Câmpulung, Timişoara, Orşova, Deva, Bucureşti, Paşcani, Călăraşi, până la Târgu Mureş”, se arată într-un comunicat Google România preluat de agerpres.ro.

Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, din 39 de oraşe şi sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Parteneriat cu WWF România

În 2018, în parteneriat cu WWF România, peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2022.

Serviciul StreetView este disponibil acum în peste 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi în Antarctica. În același timp, serviciul este disponibil în Google Earth şi în aplicaţia Google Maps pentru smartphone-uri. Au fost publicate peste 16 milioane de kilometri de imagini în Street View. Această distanţă este echivalentul cu înconjurul lumii de mai mult de 400 de ori.

Pe fiecare mașină Google este montat un dispozitiv cu şapte camere care poate realiza fotografii panoramice la 360 de grade. Cu alte cuvinte, dacă te-ai aşeza, virtual, în mijlocul unei străzi, ai putea vedea tot ceea ce se află în jurul tău. Statisticile arată că două treimi din utilizatorii de internet folosesc Google Maps cel puțin o dată pe lună.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide