Maşinile Google Street View se întorc în România pentru actualizarea hărților

Autor: Mihai Morcovescu 09 mart. 2022 Știri auto

Oficialii Google au anunțat că mașinile Street View se vor întoarce în România începând cu data de 15 martie. Acestea vor străbate țara în lung și în lat și vor fotografia în detaliu drumurile, șoselele și autostrăzile și peste 120 de localități. Scopul este acela de a actualiza hărțile din Google Maps deoareece unele nu mai corespund cu realitatea.

Serviciul Google Street View este disponibil în România din 2010

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Operațiunea de fotografiere la 360 grade Street View în România va demara în mai puțin de o săptămână. Maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Hârşova, Curtea de Argeş, Iaşi sau Piatra Neamţ, şi până la Orşova, Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Oradea.

Serviciul Street View este disponibil în România din 2010. Atunci au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante oraşe. Acoperirea la nivelul întregii ţări s-a realizat doi ani mai târziu, când au fost realizate fotografii pe 40.000 de kilometri de drumuri, din 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

„Extinderea Street View în România a continuat constant. Au fost actualizate imaginile din marile oraşe şi au fost adăugate diferite obiective turistice. Printre acestea Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021. Atunci au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe şi din zonele adiacente acestora, precum şi de pe şoselele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), au fost fotografiate peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării. Astfel, orice persoană cu o conexiune la internet poate explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View”, se arată în comunicatul Google România, citat de Agerpres.

Despre serviciul Google StreetView

Serviciul StreetView este disponibil acum în peste 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi în Antarctica. În același timp, serviciul este disponibil în Google Earth şi în aplicaţia Google Maps pentru smartphone-uri. Au fost publicate peste 16 milioane de kilometri de imagini în Street View. Această distanţă este echivalentul cu înconjurul lumii de mai mult de 400 de ori.

Pe fiecare mașină Google este montat un dispozitiv cu şapte camere care poate realiza fotografii panoramice la 360 de grade. Cu alte cuvinte, dacă te-ai aşeza, virtual, în mijlocul unei străzi, ai putea vedea tot ceea ce se află în jurul tău. Statisticile arată că două treimi din utilizatorii de internet folosesc Google Maps cel puțin o dată pe lună.

Google a fost fondată în anul 1998 de către Larry Page şi Sergey Brin. În prezent, gigantul californian are peste 50.000 de angajaţi la nivel global. În același timp, oferă o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Gmail, Maps, Android, Chrome, YouTube și Search.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide