Pentru a fi recunoscute în trafic, mașinile oficialităților ruse din Tel Aviv au fost marcate cu acest semn – FOTO

Autor: Marius Vișan 23 mart. 2022 Știri auto

Un simbol misterios a fost văzut pe vehiculele militare rusești care au intrat în Ucraina, după ce Vladimir Putin a anunțat în luna februarie o „operațiune militară specială”.

Blindatele rusești marcate cu litera „Z” au provocat speculații pe rețelele de socializare cu privire la ce ar putea însemna simbolul.

Mai nou, observăm că niște activiști din Tel Aviv au ”împrumutat” acest semn pe niște stickere, pe care le-au lipit pe mașinile angajaților ambasadei Rusiei. Imaginile au apărut pe pagina de Twitter.

Intră în GALERIA FOTO

Litera Z a devenit (neoficial) emblema invaziei rusești în Ucraina

Analiștii și experții militari au observat pentru prima dată litera Z pictată manual pe tancurile și camioanele militare rusești mobilizate la granița cu Ucraina, pe 19 februarie. Încă de atunci experții occidentali au avut diverse variante cu privire la semnificația simbolului.

Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, litera Z a fost reperată pe mai multe echipamente militare. Au fost observate și alte simboluri și litere, între care O, X, A și V. Literele erau de obicei încadrate în pătrate, triunghiuri sau alte forme geometrice, pictate și ele manual. Litera Z nu există în alfabetul chirilic rus.

Cea mai populară teorie a experților militari pentru a explica simbolurile este că acestea au fost aplicate în funcție de zonele în care erau staționate trupele ruse, iar Z ar putea fi un simbol pentru „Zapad” (vest).

Unii experți militari ruși pro-Kremlin au speculat că litera Z reprezintă numele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar litera V – Vladimir Putin.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat nicio teorie. În schimb, a postat pe canalul de Instagram că Z înseamnă „Za pobedu” (pentru victorie) și V reprezintă „puterea adevărului”, scrie Digi24.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NEXTA / Twitter


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide