Misterul literei ”Z” de pe mașinile de război rusești din Ucraina. Ce ar putea simboliza? – VIDEO

Autor: ProMotor 23 feb. 2022 Știri auto

O serie de jurnalişti şi experţi militari au început să facă speculații în privința simbolului sub forma literei ”Z” de pe unele tancuri rusești desfășurate în apropierea graniței cu Ucraina.

Armata rusă și alte vehicule militare rusești care se adună în jurul granițelor Ucrainei au fost marcate cu anumite simboluri. În ceea ce privește semnificația exactă a simbolurilor, sau motivul pentru care acestea au fost desenate cu vopsea albă pe mașinile de război, rămâne, deocamdată, un mister. Cu toate acestea, au apărut câteva speculații.

”Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz Z, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”, a scris pe Twitter Rob Lee, analist militar.

O altă ipoteză este aceea că marcajul apare pe vehiculele de luptă pentru a atenționa militarii ruși și a deosebi mai ușor propriile trupele de cele inamice. Un alt principiu era că fiecare forță marcată cu ”Z” făcuse parte dintr-un grup selectat cu un obiectiv necunoscut.

Intră în GALERIA FOTO

Misterul literei ”Z” care apare pe mașinile de război rusești de la granița cu Ucraina

Mai există și varianta conform căreia ”Z” ar putea însemna inamicul rusesc nr. 1: Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei.

Până în prezent, fotografiile și videoclipurile care au apărut pe rețelele de socializare arată o serie de simboluri diferite. Se presupune că acestea vor fi folosite pentru identificarea rapidă pe câmpul de luptă și în jurul acestuia.

Alte explicații arată că „Z” este ultima literă a alfabetului latin, sugerând un ”final de joc” sau o ”destinație finală” pentru forțele rusești implicate.

Simbolurile, aplicate cu vopsea albă, includ litera latină „Z” în interiorul unui pătrat

Acest lucru este important când un număr mare de vehicule se îndreaptă în direcții diferite pe teren. Acestea s-ar putea să nu fie imediat familiarizate cu unitățile și obiectivele lor. În acest caz, simbolul le-ar pute ajuta să se orienteze. Tancurile, artileria, lansatoarele de rachete, vehiculele de aprovizionare și camioanele de combustibil au fost notate cu aceste marcaje, dar nu toate le poartă, cel puțin până în prezent.

Nu există nicio confirmare oficială în privința semnificației acestei litere aflate pe tancurile rusești. Este clar însă că astfel de marcaje nu sunt, prin natura lor, menite să fie descifrabile pentru civili.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Al-Biruni ID / YouTube



Comentarii
Inchide