Mașinile Poliției Locale Sector 5 vor rămâne în parcare. Care este motivul?

Autor: Marius Vișan 21 apr. 2021 Știri auto

Primarul Sectorului 5 a convocat în data de 20 aprilie 2021, conducerea Direcției Generale de Poliție Locală pentru o acțiune inedită. Edilul a vrut să vadă cum își desfășoară activitatea agenții de la Dispecerat și, de asemenea, cât de repede ajung echipajele aflate pe teren la sediul Primăriei Sectorului 5.

Pentru că în Sectorul 5 au avut loc mai multe acte de vandalism, iar persoanele care au provocat daune nu au fost identificate sau sancționate, primarul a dispus ca mașinile Poliției Locale Sector 5 să rămână în parcarea Primăriei, iar agenții să își desfășoare activitatea la pas, pe străzile din sector.

Edilul a luat această decizie pentru ca polițiștii locali să poată vedea situația reală din sector și pentru a interacționa mai mult cu cetățenii.

Echipele de intervenție și cei de la poliția rutieră vor beneficia în continuare de autoturisme

În cazul acestora este necesară intervenția rapidă. De asemenea, și cei care lucrează pe tura de noapte vor circula cu mașinile Poliției Locale Sector 5.

Agenții Poliției Locale să își desfășoare activitatea la pas, pe străzile din sector

”Am sesizat că polițiștii locali aleargă după fantome. Aleargă după cei care comit acte de vandalism, dar se pare că nu îi văd, pentru că nici nu îi prind, nici nu îi sancționează. Înseamnă cu polițiștii locali sunt adevăratele fantome, pentru că nu se văd în teren, nu acționează atunci când ar trebui. Am văzut bănci distruse, coșuri de gunoi rupte, stațiile de autobuz și blocuri desenate, mașini vandalizate… și niciun vinovat. Polițiștii locali nu au aplicat nici măcar o amendă pentru aceste acte de vandalism.

Începând de astăzi (20 aprilie n.r.), aceștia vor merge la pas prin sector, fără autoturismele Poliției Locale Sector 5. Doar așa vor vedea situația reală din sector și vor putea să verifice fiecare străduță în parte. Cred că până acum mergeau cu viteză prea mare cu mașinile și acesta este motivul pentru care nu au identificat persoanele care comit acte de vandalism. Doar echipajele de intervenție și cele ale poliției rutiere vor beneficia în continuare de mașini, pentru că ele trebuie să fie pregătite să intervină rapid în orice situație.

Le-am cerut polițiștilor locali ca începând de astăzi (20 aprilie n.r.), să fie mult mai vigilenți și să aplice sancțiuni maxime atunci când este cazul. Trebuie să aibă grijă de acest sector și de cetățeni, pentru asta sunt plătiți. Trebuie să ne asigurăm că investițiile pe care le vom face nu vor fi distruse peste noapte.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide