Modul ingenios în care mașinile Tesla filmează chiar și atunci când sunt acoperite cu zăpadă

Autor: Marius Vișan 07 ian. 2021 Știri auto

Sentry Mode este una dintre cele mai folositoare funcții de pe mașinile Tesla. Aceasta folosește camerele exterioare pentru a monitoriza ce se întâmplă în jurul mașinii atunci când este parcată.

Dacă sistemul detectează ceva suspect, va începe înregistrarea. În timp ce camerele laterale și camera din spate sunt destul de bine protejate, camera frontală din partea superioară a parbrizului ar putea fi foarte ușor acoperită cu zăpadă, însă cei de la Tesla s-a gândit deja la asta.

Câteva imagini postate de proprietarii de Tesla dezvăluie că zona din parbriz unde se află camera video este capabilă să se încălzească pentru a topi zăpada care ar putea să-i blocheze vederea. Se pare că sistemul este întotdeauna activat.

Galerie Foto

Funcția Sentry Mode se activează exact când ai mai mare nevoie de ea

Anul trecut au făcut furori în mediul online imaginile cu o femeie care zgârie o mașină aflată în parcare.

În clip, filmat în Carolina de Sud, SUA o femeie este surprinsă în timp ce își parchează mașina lângă o Tesla Model Y. Când iese din mașină, ea poziționează lama unui cuțit în așa fel încât să iasă din marginea poșetei. Apoi continuă să meargă alături de mașină, trăgând cuțitul pe ușa crossover-ului electric.

Imaginile arată amploarea daunelor. Semnul lăsat de cuțit pare să aibă o lungime de aproximativ 15 centimetri și singura modalitate de a fi reparată complet ar fi revopsirea. Probabil că această procedură nu este deloc ieftină.

Din fericire (dacă se poate spune că există o parte bună în acest incident), camerele exterioare ale mașinii Tesla au reușit să surprindă imagini clare cu fața femeii. În plus, când femeia pleacă cu mașina personală (o Toyota Camry), plăcuța de înmatriculare este vizibilă, așa că, proprietarului mașinii Tesla i-a fost ușor să reclame fapta polițiștilor.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide