Mașinile turiștilor care au plecat la Rânca în vacanță au fost îngropate în zăpadă

Autor: David Andrei 06 ian. 2021 Știri auto

Rânca s-a transformat peste noapte în Polul Nord. Căderile masive de zăpadă din ultimele zile au îngropat mașinile turiștilor sosiți în vacanță în Munții Parâng și au blocat drumurile. Drumarii fac acum eforturi mari pentru a permite accesul în stațiune.

GALERIE FOTO

Cei mai afectați dintre turiști au fost cei care au ales unități de cazare aflate în zone izolate. Drumurile înzăpezite au făcut imposibilă plecarea lor către casă. Aceștia au petrecut ore în șir ca să-și dezgroape autoturismele din zăpadă. Potrivit Adevarul.ro, turiștii au cerut ajutorul drumarilor sau au apelat la cei de la Salvamont. Mai multe imagini apărute pe rețelele de socializare arată cât de mult a nins în zonă.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a intervenit cu utilaje cu lamă. Vântul puternic însă, a îngreunat misiunea utilajelor, viscolind zăpada și acoperind din nou carosabilul.

S-au făcut eforturi pentru deblocarea căilor de acces din stațiunea Rânca, în primul rând pentru ca echipele de intervenții să poate ajunge acolo în cazul unor situații de urgență. Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au anunțat că au intervenit cu autofreze pe DN67 C pentru a putea lărgi suprafața de rulare acoperită de un strat consistent de zăpadă și pentru a permite circulația din ambele sensuri.

CNAIR îi avertizează pe turiștii cazați la Rânca

CNAIR îi avertizează pe cei care sunt tentați să ajungă zilele acestea în zona montană a județului Gorj. Această zonă se află sub cod roșu de viscol și vânt puternic.

Sute de turiști sunt cazați în zonă, astfel că șoseaua dintre Rânca și Nfr\ovaci nu poate fi închisă. Poliția Rutieră le recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze viteza la condițiile de drum. Aceștia nu trebuie să plece la drum fără să aibă mașinile echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

VIDEO:

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide