De ce mașinile Volvo sunt cele mai sigure din lume?

Autor: ProMotor 25 feb. 2021 Știri auto

De zeci de ani, numele Volvo a fost sinonim cu „Siguranță și durabilitate”. Mașinile produse de Volvo oferă protecție șoferului și pasagerilor încă de când a fost inventată centura de siguranță în 3 puncte, care, ulterior, a devenit standard pe toate mașinile.

Volvo a fost prima companie care a introdus sistemul de protecție împotriva impactului lateral pe mașinile sale și a fost, de asemenea, principalul producător auto care a echipat mașinile cu airbaguri laterale. Rămânând fideli ADN-ului lor, mașinile Volvo sunt unele dintre cele mai sigure mașini din lume.  SUV-ul Volvo XC90 a primit titlul de „Mașina cea mai sigură din lume”.

Cu o serie de caracteristici inovatoare și avansate, Volvo XC90 oferă un nivel de siguranță excepțional pe modelul XC90.

Volvo folosește oțel de înaltă rezistență pentru a crea o structură extrem de sigură. Aceasta este proiectată inteligent pentru a disipa energia de impact, în caz de coliziune, pentru a menține ocupanții în siguranță.

Unul dintre cele mai importante elemente de siguranță de pe Volvo XC90 sunt airbag-urile. Ele sunt montat inclusiv pentru pasagerii din al treilea rând de scaune. XC90 este echipat cu airbaguri frontale, laterale și cu cortină pentru a menține ocupanții în siguranță.

Scaunele din mașinile Volvo oferă protecție a coloanei vertebrale

Când vine vorba de siguranță și inovație, inginerii Volvo sunt pionieri de neegalat. Ei au colaborat cu chirurgii ortopedici pentru proiectarea scaunelor ergonomice.

Pentru a împiedica pasagerii și șoferul să sufere răni lombare sau ale coloanei vertebrale în caz de impact, scaunele Volvo XC90 sunt echipate cu un sistem care absoarbe compresia și previne rănirea în cazul unui impact din spate.

Încă din standard, mașina vine cu Hill-Start Assist, Hill Descent Assist, Radar Cruise Control, Volvo City Safety și Park Assist Pilot.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo



Comentarii
Inchide