Max Verstappen devine Campion Mondial al Formulei 1 pentru al doilea an consecutiv

Autor: Ionuț Vîlciu 09 oct. 2022 Știri auto

Max Verstappen a devenit, pentru a doua oară, Campion Mondial în Formula 1. Victoria decisivă a avut loc pe circuitul de la Suzuka.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei. Principalul său adversar, Charles Leclerc, a primit o penalizare de 5 secunde care l-a costat locul 2. În acest fel, pilotul Red Bull a devenit Campion Mondial al Formulei 1 pentru al doilea an consecutiv.

Marele Premiu al Japoniei a început la ora stabilită, 08:00 ora României, în ciuda ploii. Cursa a fost întreruptă de un steag roșu cauzat de ieșirea în decor a pilotului Carlos Sainz. El a lovit un parapet, fapt care l-a forțat să abandoneze cursa.

Steagul roșu a durat circa două ore, timp în care s-a așteptat ca ploaia să se oprească. Cu aproximativ 40 de minute rămase, cursa a fost reluată sub Safety Car. La restart, primele două poziții au fost ocupate de Max Verstappen și Charles Leclerc.

Max Verstappen a câștigat al doilea său titlu mondial într-o cursă contra cronometru

După ce Safety Car-ul s-a retras, piloții au avut la dispoziție circa 40 de minute. Verstappen a gestionat bine cursa, creându-și un avans consistent față de Leclerc care, în cele din urmă, a fost ajuns de Sergio Perez. Charles Leclerc a trecut linia de sosire pe locul secund, dar a fost retrogradat pe locul trei. Monegascul a primit o penalizare de 5 secunde după ce a tăiat șicana finală și a revenit în fața lui Sergio Perez. Comisarii de cursă au considerat că mișcarea este neregulamentară și i-au acordat o penalizare de 5 secunde. Astfel, Leclerc a pierdut orice șansă de a mai câștiga titlul de anul acesta, iar Max Verstappen este, pentru al doilea an consecutiv, campion mondial.

Au mai rămas patru etape din acest sezon. Următoarea va avea loc peste două săptămâni. Aceasta se va ține în Statele Unite ale Americii, în Austin, Texas. Apoi urmează să ajungem pe circuitele din Mexic, Brazilia și Abu Dhabi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide